Overslaan naar content

Vrijwilliger activiteitencentrum en speeltuin Wittenburg

Op locatie
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
DOCK Amsterdam Vrijwilliger

Functieomschrijving

Speeltuin Wittenburg heeft zijn geschiedenis maar is inmiddels weer een bruisende plek geworden waar kinderen tot 14 jaar zich heerlijk uit kunnen leven. Het is een activiteitencentrum waar er activiteiten voor de jeugd plaatsvinden en tegelijkertijd ook voor en met ouders, buren, vrijwilligers en werkers van diverse (in)formele organisaties in de wijk.

De actieve betrokkenheid van de buurtbewoners bij deze ontmoetingsplaatsen in de buurt versterkt de verbinding met elkaar. Dit bevordert de leefbaarheid voor jong en oud en heeft een positieve invloed op de sfeer in de wijk.


Over DOCK

DOCK is een kleurrijke welzijnsorganisatie en is met meer dan 800 medewerkers en zo’n 2000 vrijwilligers en stagiairs actief in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Zaanstad, Utrecht en Schiedam. DOCK geeft in steden bewoners, groepen en buurten kracht. De professionals kennen de wijk en weten wat er speelt. Deze kennis wordt actief gebruikt om bewoners te stimuleren om zelf de regie in handen te nemen en initiatieven te starten. Zo worden zelfstandige communities in de wijk gebouwd, waarbinnen iedereen een eigen plek verdient, onderdeel wordt van een netwerk en met elkaar een steentje wordt bijgedragen aan veilige en inclusieve wijken. Dit kan DOCK niet alleen: in buurten, steden en landelijk wordt samengewerkt met partners die van waarde zijn; van huisarts tot sportclub, van wijkagent tot woningbouwvereniging, van buurtsupermarkt tot zorgverzekeraar.Wat houdt de functie in?

 • Warme persoonlijkheid gezocht die zorg draagt voor een toffe en gezellige sfeer voor kinderen, ouders en huurders en meedenkt in het organiseren van leuke activiteiten.
 • Ben jij een natuurlijke regelaar en kan je goed de orde bewaken? Dan is dit activiteitencentrum met een schitterende speeltuin erbij, de plek voor jou!
 • Verantwoordelijk voor het openen van het speeltuingebouw. Tevens houd je toezicht op het speeltuinterrein en ben je het vaste aanspreekpunt.
 • Je draagt zorg voor koffie en thee, houdt een oogje op de sportmaterialen en het speelgoed. Samen met de ouders zorg je voor een veilige en gezellige sfeer.
 • Je ontvangt gasten en huurders. Je bent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op dat moment.
 • Je draait je hand niet om voor technische en praktische zaken en vindt het tegelijkertijd leuk om mee te denken over de verdere visie en activiteiten.
 • Je werkt individueel maar ook samen met een team van 3 huidige vrijwilligers, enkele stagiaires, het jongerenwerk en de buurtwerker die de speeltuin onder haar hoede heeft. Gezamenlijk bedenken jullie wat er nodig is in de buurt en in de speeltuin voor de verbinding.

Vereisten

Wat heeft u nodig om vrijwilliger te zijn?

 • Warme persoonlijkheid
 • Goed kunnen samenwerken op verschillende niveaus
 • Orde kunnen houden
 • Mee kunnen denken in wat de buurt nodig heeft
 • Initiatiefrijk en enthousiast
 • Positieve instelling
 • Rustig kunnen communiceren

Wat krijg je ervoor terug? 

- Volop scholingsmogelijkheden; bedrijfshulpverlening, kinderEHBO, omgaan met agressie en persoonlijke coaching.

- Een vrijwilligerscontract

- Bij zelfstandig openen en sluiten als gastvrouw/-heer een vergoeding voor max 8 uur per week

- Persoonlijke coaching via de Vrijplaats

- Je draagt bij aan de saamhorigheid van de buurt. Kinderen kunnen zich veilig ontwikkeling door speelmogelijkheden en diverse activiteiten. Ouders hebben een plek voor ontmoeting en krijgen aanbod gericht op opvoedondersteuning. Je doet ervaring op in het organiseren en contact maken met de buurt.


Werktijden 


Op verschillende dag(del)en per week, in overleg en ook in het weekend.


Enthousiast? 

Neem contact op Mail naar Rinus Dussel RDussel@dock.nl of bel naar 06-59928054 en kom langs om kennis te maken met een van onze vrijwilligers en de functie.

of