Overslaan naar content

Repair-team vrijwilliger(s)

Op locatie
  • Zaanstad, Noord-Holland, Nederland
DOCK Zaanstad Vrijwilliger

Functieomschrijving

Zaandam, buurthuis de Poelenburcht

Wij zoeken vrijwilligers om ons repair team te komen versterken. Ben je een beetje technisch en vind je het leuk om anderen te helpen? Dan ben je bij ons van harte welkom. Een dagdeel per de week is ons team in het buurthuis aanwezig voor kleine gratis reparaties van een huishoudelijk apparaat of fiets. Op dit moment zijn we aanwezig op de maandagochtend van 10.00-12.00. Dit dagdeel zou in de toekomst kunnen veranderen.


Over DOCK

DOCK is een kleurrijke welzijnsorganisatie en is met meer dan 800 medewerkers en zo’n 2000 vrijwilligers en stagiairs actief in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Zaanstad, Utrecht en Schiedam. DOCK geeft in steden bewoners, groepen en buurten kracht. De professionals kennen de wijk en weten wat er speelt. Deze kennis wordt actief gebruikt om bewoners te stimuleren om zelf de regie in handen te nemen en initiatieven te starten. Zo worden zelfstandige communities in de wijk gebouwd, waarbinnen iedereen een eigen plek verdient, onderdeel wordt van een netwerk en met elkaar een steentje wordt bijgedragen aan veilige en inclusieve wijken. Dit kan DOCK niet alleen: in buurten, steden en landelijk wordt samengewerkt met partners die van waarde zijn; van huisarts tot sportclub, van wijkagent tot woningbouwvereniging, van buurtsupermarkt tot zorgverzekeraar.Taken vrijwilliger:

• Bewoners ontvangen en de werkwijze van ons team uitleggen.

• Het meegebrachte apparaat samen met de bewoner repareren.


Vereisten

DOCK vraagt:

• Redelijke beheersing van de Nederlandse taal.

• Technische vaardigheden voor apparaten en/of eenvoudige fietsreparaties.


DOCK biedt:

• Een gezellig en enthousiast team die met elkaar wat wil betekenen voor bewoners uit de wijk.

• Een vrijwilligersvergoeding.

• Uitjes en trainingen voor vrijwilligers.


Meer informatie of vrijwilliger worden?

Enthousiast? Solliciteer via vrijwilliger@swt.zaanstad.nl. De sollicitatieprocedure bestaat uit een kennismakingsgesprek. Aanvraag van een VOG maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

of