Overslaan naar content

Sociaal werker / opbouwwerker (24-32 uur) voor Schiedam

Op locatie
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
€ 2.697 - € 4.547 per maandDOCK Schiedam

Functieomschrijving

Ben jij een enthousiaste en doortastende verbinder? Ben je sociaal-maatschappelijk betrokken en gericht op de ontwikkeling van talent en zelfredzaamheid? Lees dan snel verder!

Over DOCK

DOCK is een kleurrijke welzijnsorganisatie die landelijk actief is in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht, Schiedam, Vlaardingen en Zaanstad. DOCK staat voor een leefbare en veilige samenleving waar iedereen bij hoort en meedoet. We zijn de betrokken buurtgenoot voor bewoners, de drijvende kracht voor groepen en de aanpakker en expert in de wijk. DOCK zorgt voor een netwerk en verbinding met partners die voor bewoners van waarde zijn: van huisarts tot sportclub, van wijkagent tot woningbouwvereniging en van buurtsupermarkt tot zorgverzekeraar. Onze professionals geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om zelf de regie te nemen. Zo bouwen we samen aan zelfstandige communities in de wijk.


Over de functie

DOCK werkt in Schiedam samen met partners in het sociaal en fysieke domein om Schiedammers in hun eigen kracht te zetten en talenten te ontdekken en ontwikkelen. Dit doen wij via verschillende opdrachten. Voor een van deze opdrachten zoeken we een sociaal werker / opbouwwerker die in afstemming met de sociaal makelaars en naast het Wijkondersteuningsteam (WOT) aan de slag gaat met bewoners.

DOCK richt zich hierbij op het creëren van een omgeving waarbij bewoners tot groei en ontwikkeling komen, hun competenties versterken en talenten benutten, voor zichzelf en voor anderen.

Als sociaal werker/ opbouwwerker weet je mensen en initiatieven aan elkaar te verbinden en netwerken te versterken. Je hebt een rol in het versterken van het cliëntcontact met de nulde lijn en het eigen netwerk, het versterken van de nulde lijn en aanjager van nieuwe initiatieven en het onderhouden van relaties in de wijk.
Je werkt daarbij nauw samen met de sociaal makelaars die vanuit DOCK actief zijn in de Wijkondersteuningsteams en daarin een adviserende rol hebben. Met hen stem je af over op- en afschaling.

Het doel van deze functie is de zelfredzaamheid te vergroten, talenten te ontwikkelen en de onderlinge samenwerking te versterken. Dit doe je door mensen te faciliteren, stimuleren, coachen en ondersteunen zodat ze zelfstandig verder kunnen. Deze veelzijdige functie richt zich op een brede volwassen doelgroep.


Klinkt goed! Hoe ziet de functie en opdracht er verder uit?

Wat ga je doen?

 • Omzetten van signalen vanuit individuele hulpverlening naar collectief aanbod;
 • Werken in allianties rondom thema’s als opvoedondersteuning, eenzaamheid en schulden;
 • Ontwikkelen en onderhouden van een breed formeel en informeel netwerk;
 • Initiëren van nieuwe initiatieven op gebied van preventie en vermindering op zorg;
 • Overzicht van de sociale kaart van de stad.


Ik ben enthousiast! Wie zoeken jullie?

Een gedreven sociaal werker gericht op samenwerking en innovatie. Je bent een netwerker, voelt je prettig in een veranderende omgeving en vindt het leuk om in de wijk te zijn. Je speelt in op de behoeftes van bewoners. Als ideale kandidaat ben je een bevlogen persoonlijkheid met passie voor sociaal werk. En kunt projectmatig werken en overzichtelijk registreren. Jij werkt positief, proactief, preventief en pakt op een creatieve manier jouw werkzaamheden op. Werken in teamverband en zelfstandig functioneren gaat jou goed af. Je bent betrouwbaar en schakelt snel tussen verschillende collega professionals, vrijwilligers, doelgroepen en verschillende type activiteiten. Vanzelfsprekend herken jij jezelf in de kernwaarden van DOCK: je bent betrokken, verbindend, enthousiast, betrouwbaar, inspirerend en professioneel.

Vereisten

Wat vragen wij?

 • Een afgeronde mbo 4 of hbo-opleiding op het gebied van sociaal werk;
 • Je kunt verschillende methodieken en werkwijzen effectief toepassen;
 • Je bent cultuursensitief en omgevingsbewust;
 • Je hebt een activerende, proactieve en op samenwerking gerichte houding;
 • Je denkt in mogelijkheden en kansen;
 • Je bent communicatief sterk en beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift;
 • Je kunt makkelijk schakelen tussen bewoners en netwerkpartners en spreekt vanuit verbinding;
 • Je hebt een innovatieve, flexibele en enthousiaste werkhouding en toont initiatief;
 • Kennis en ervaring met online communicatie is een pre.


DOCK biedt

 • Een uitdagende, afwisselende functie in een dynamische omgeving met leuke collega’s;
 • Alle ruimte om jezelf als professional te ontwikkelen binnen onze lerende organisatie;
 • Een aanstelling voor 24 – 32 uur per week;
 • Een tijdelijk dienstverband van een jaar met de intentie tot verlenging;
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk, schaal 6 (min. € 2.697,- en max. € 3.858,-) of schaal 8 (min. € 3.191,- en max. € 4.547,-) bij een fulltime dienstverband. Salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, een collectieve zorgverzekering, deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn en flexibele werktijden.


Geïnteresseerd?

Solliciteer vóór 8 april 2024 via de sollicitatiebutton met je CV en motivatiebrief. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Je ontvangt zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum een terugkoppeling op jouw sollicitatie.


Vragen?

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Jolanda ten Holter (teamcoach) via telefoonnummer: 06-306 908 04. Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact op met Harry Fleuren (opbouwwerker) via telefoonnummer 06-31788160.


of