Overslaan naar content

Stage- HBO Sociaal Werk

Op locatie
 • Zaanstad, Noord-Holland, Nederland
DOCK Zaanstad Stagiair

Functieomschrijving

Zaanstad

DOCK heeft de regie over 4 Sociale Wijkteams in Zaanstad. Het gaat om de wijken Peldersveld en Hoornseveld, Poelenburg, Rosmolenwijk en Zaandam Zuid. Bij het Sociaal Wijkteam kan elke wijkbewoner terecht met vragen of ideeën op het gebied van welzijn, zorg, werk en inkomen, wonen en (gezins)relaties.


Over DOCK

DOCK is een kleurrijke welzijnsorganisatie en is met meer dan 800 medewerkers en zo’n 2000 vrijwilligers en stagiairs actief in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Zaanstad, Utrecht en Schiedam. DOCK geeft in steden bewoners, groepen en buurten kracht. De professionals kennen de wijk en weten wat er speelt. Deze kennis wordt actief gebruikt om bewoners te stimuleren om zelf de regie in handen te nemen en initiatieven te starten. Zo worden zelfstandige communities in de wijk gebouwd, waarbinnen iedereen een eigen plek verdient, onderdeel wordt van een netwerk en met elkaar een steentje wordt bijgedragen aan veilige en inclusieve wijken. Dit kan DOCK niet alleen: in buurten, steden en landelijk wordt samengewerkt met partners die van waarde zijn; van huisarts tot sportclub, van wijkagent tot woningbouwvereniging, van buurtsupermarkt tot zorgverzekeraar.


Werkwijze

De werkwijze die DOCK hanteert, is blended dienstverlening. Blended dienstverlening staat voor een ondersteuningsmix door eigen netwerk, vrijwilligers, collectief aanbod van cursussen en tot slot ondersteuning door professionals. Uitgangspunt binnen de dienstverlening is dat mensen op eigen kracht en met eigen sociale omgeving al veel zelf kunnen. Het wijkteam werkt voor ieder huishouden met één plan en één regisseur. Je werkt vanuit een integrale werkwijze in de rol als generalist heb je één of meerdere specialismen als achtergrond.


Doel van de functie

Samen met de bewoners zoeken naar oplossingen, die passen bij de werkelijke hulpvragen en hun belevingswereld teneinde hun zelfstandigheid en zelfwerkzaamheid te vergroten.


Taken

 • Ondersteunen, monitoren en registreren van de uitvoering van het Plan van Aanpak (individuele caseload);
 • Bouwen aan een netwerk en proactief onderhouden van contacten met de bewoners, vrijwilligers en relevante organisaties (opbouwwerk);
 • Verbinden, versterken en opzetten van (collectieve) buurtinitiatieven met als doel preventief te werken.
 • Mobiliseren en inzetten van de eigen kracht en het netwerk van de bewoner;
 • Regie kunnen nemen in problematische situaties en in buurtinitiatieven;
 • Werken in teamverband.

Vereisten

DOCK vraagt

 • Een 3e-jaarsstudent die stage komt lopen voor de functie HBO-opleiding (MWD/SPH/CMV/SJD/Social Work/TP/Vergelijkbaar);
 • Een stagiaire die stage komt lopen gedurende 10 maanden, 32 uur per week. (Stage voor minder uren? Informeer naar de mogelijkheden!);
 • Creativiteit, verantwoordelijkheid, nieuwsgierigheid, resultaatgericht en een flinke dosis lef;
 • Initiatief nemen, in mogelijkheden denken en out of the box denken past bij jou.

DOCK biedt

 • Een ontwikkelingsgerichte werkomgeving met professionele collega’s en ondersteuning op jouw (loopbaan)ontwikkeling;
 • Een stagevergoeding (afhankelijk van het aantal uur per week).

Geïnteresseerd?

E-mail dan zo spoedig mogelijk je CV en motivatie naar stagezaanstad@dock.nl. Vermeld in het onderwerp Stage Sociaal Werk Zaanstad.

of