Skip to content

Vrijwilligersvacature

Vrijwilliger DOCK Direct

Wil jij het verschil maken voor Rotterdammers? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vrijwilligerswerk is één van de meest belonende manieren om iets terug te geven aan de maatschappij. Als vrijwilliger bij DOCK Direct help je Rotterdammers met schulden van hun kopzorgen af en tegelijk leer je hoe sociaal werk werkt in de praktijk. Je kan al met een paar uurtjes per week verschil maken.

Over DOCK Direct

DOCK Direct is dé nieuwe centrale plek waar Rotterdammers terecht kunnen met vragen over geldzaken, administratie en inkomen. Bewoners stellen hun vragen via telefoon, chat, Whatsapp, beeldbellen en/of e-mail en worden zo gekoppeld aan de juiste dienstverlening of professional. Op deze manier draag je als vrijwilliger bij DOCK Direct bij aan het creëren van een schuldenvrije generatie Rotterdammers. Meer weten over DOCK Direct? Klik hier.

Word vrijwilliger bij DOCK Direct

Als vrijwilliger bij DOCK Direct maak je impact op de financiële gezondheid van Rotterdammers en draag je op jouw manier een steentje bij aan demaatschappij. Bij DOCK Direct ben je als vrijwilliger het eerste aanspreekpunt in de hulpverlening voor de Rotterdammer met financiële problemen. Door goed te luisteren en door te vragen breng je snel situaties in kaart en weet je deze te verbinden aan een DOCK professional, partners in de wijk of passende dienstverlening. DOCK Direct is dus dé plek om ervaring op te doen in het sociaal werk. Je kan jezelf ontwikkelen en je expertise inzetten en dat al vanaf een paar uurtjes per week.

Wat ga je doen?

Je hebt met name telefonisch contact met bewoners van Rotterdam. Tijdens het gesprek is het belangrijk om goed te luisteren, door te vragen en tot de kern van de problematiek te komen. Je bent geduldig, cultuursensitief en weet je goed te verplaatsen in de ander. Na het inzetten van jouw gespreksvaardigheden heb je al een idee aan welke professional en/of dienstverlening je de bewoner kunt koppelen. Door het bewaren van rust en overzicht sluit je het gesprek met een tevreden gevoel af. Na het gesprek zorg je voor een warme overdracht naar collega’s, partners in de wijk en/of dienstverlening. Je hebt weer een Rotterdammer verder kunnen helpen.

Wat vragen wij?

 • Je bent gemotiveerd om je te verdiepen op het gebied van schulddienstverlening;

 • Je krijgt er energie van om zowel zelfstandig als in teamverband te werken;

 • Je hebt ervaring met klantcontact of vindt het leuk om je hier in te verdiepen;

 • Je spreekt Nederlands;

 • Kennis van geldzaken is een pré.

Wat biedt DOCK jou?

 • Een werkervaringsplek waar je met Rotterdammers de volgende stap zet naar een schuldenvrij bestaan en waar jij mooie lessen voor de toekomst leert;

 • De kans om met DOCK voorop te lopen op het gebied van schulddienstverlening;

 • Begeleiding en training om jezelf in het vakgebied te ontwikkelen;

 • Verbreding van je netwerk in en kennis over het sociale domein;

 • De mogelijkheid om je steentje bij te dragen aan de maatschappij;

 • Uren in afstemming op jouw situatie en wensen, je kan al vrijwilliger worden voor een paar uurtjes per week.

Vragen en/of interesse? Voor meer informatie over de inhoud en over de sollicitatieprocedure van deze functie en/of DOCK Direct, kun je bellen met Renske Walsarie Wolff via 06 13347878 (maandag, dinsdag, donderdag).