Skip to content

Stage

Participatiecoach

Ben jij een enthousiaste student die opzoek is naar een uitdagende stage in een bijzondere wijk? Vind jij het belangrijk om mensen te ondersteunen en op weg te helpen op een persoonlijke manier?

Dan is deze stage iets voor jou!

Het project

 In de wijken Poelenburg en Peldersveld (Zaanstad) is de doelstelling op het gebied van werk en participatie: werken en meedoen wordt de norm, iedereen in de wijken doet mee naar vermogen. Gemeente Zaanstad en de Sociale Wijkteams zijn daarom begonnen met 'Participeren met Perspectief'. Het streven is om per jaar 200 inwoners met een (tijdelijke) onoverbrugbare afstand op te roepen en hen op maat begeleiding te bieden richting participatie en waar mogelijk naar betaald werk. Afgelopen jaar was de situatie anders rondom Covid- 19 en waren geen collectieve bijeenkomsten en trainingen mogelijk. Daarom is StiPP met het Sociaal Wijkteam gestart met het project Participatiecoach. Studenten worden gekoppeld aan inwoners om hen individueel te begeleiden richting passende participatie. Komend studiejaar zijn er nieuwe plekken vrij.

De functie

Je wordt door een medewerker van het Sociaal Wijkteam, team participatie, gekoppeld aan twee of meerdere bewoners. Voorafgaand aan de eerste ontmoeting met de bewoner, ontvang je een plan van aanpak van de regisseur. Hierdoor weet je het doel van de individuele begeleiding en waar je met de bewoner aan kunt werken. De activiteit die je vervolgens met de bewoner onderneemt, is afhankelijk van het plan en het doel. Denk bijvoorbeeld aan oefenen met de Nederlandse taal of het ontwikkelen van talenten. Ook is het van belang om motiverende gesprekstechnieken, die je leert in je opleiding, in te zetten. De stage loopt gedurende het schooljaar en afhankelijk van de opleiding word je 4 tot 8 uur per week ingezet.

Profiel

- Eerstejaars- of tweedejaars student Social Work, Toegepaste Psychologie of Sociaal Juridische Dienstverlening

- Enthousiast en neemt initiatief

- Interesse in de leefwereld van een ander

- Sterke communicatieve vaardigheden

- Vier tot acht uur per week beschikbaar

Jouw takenpakket

- Wekelijkse communicatie met bewoners, regisseur en participatiemedewerker SWT

- Bedenkt passende activiteit voor/met bewoner en regisseur

- Organiseert collectieve bijeenkomsten met andere studenten op basis van behoeftes van bewoner

- Neemt deel aan teammeetings en casuïstiek

Over Stipp

Stipp verbindt onderzoek, onderwijs en praktijk in de wijken Poelenburg en Peldersveld. Studenten, onderzoekers en docenten van HvA en Inholland werken samen met bewoners en professionals aan oplossingen voor vraagstukken uit de wijken. Vanuit co-creatie doen we onderzoek en organiseren we activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan de wijken Poelenburg en Peldersveld. Kijk ook op: www.studenteninpoelenburgpeldersveld.nl

Ben je enthousiast geworden?

Stuur je CV + Motivatie naar:stefania.maginzali@inholland.nl