Skip to content

Stage

Forumtheater Strijders (4-32 uur)

Amsterdam

Ben jij iemand die graag opkomt voor rechtvaardigheid? Doe dan mee met het project ‘STRIJDERS’: forumtheater over 't alledaags leven over dingen die ons raken. Ervaring is niet nodig om mee te doen. We werken niet met kostuums, scripts of een podium. We improviseren, gewoon vanaf de vloer. DOCK Amsterdam zet Forumtheater al jaren in met succes als middel om taboes te doorbreken en maatschappelijke thema’ s bespreekbaar te maken onder jongerenEn binnenkort ook in Amsterdam Centrum.

Wat is forumtheater? Forumtheater is een interactieve vorm van theater die wordt ingezet om de dialoog aan te gaan met jongeren. Een forumtheaterstuk laat een actueel dilemma/onderdrukkingsmechanisme zien. We gaan de vloer op met thema’s als schulden, (huiselijk) geweld, discriminatie of jonge mantelzorgers. Als groep bepalen we met elkaar welke thema’s er aan bod komen binnen een stuk. Je maakt en speelt een interactief stuk dat gebaseerd is op de directe of indirecte ervaringen uit jouw groep. Het aanwezige publiek speelt tijdens de voorstelling een grote rol en wordt uitgedaagd om actief mee te denken. En krijgt ook de ruimte om rollen over/in te nemen en nieuwe mogelijkheden uit te proberen. We stellen het publiek vragen als ‘met wiens strijd identificeer jij je?’ en ‘wat kunnen we doen om de situatie te verbeteren?’ Toeschouwers worden ‘doeschouwers’! Als forumtheatergroep zijn wij heel mobiel en bieden we optredens op verschillende plekken, zoals jongerenwerklocaties van DOCK en andere partijen, mbo- en voortgezet onderwijs scholen (regulier- en praktijkonderwijs), locaties van professionals uit het werkveld en andere plekken waar jongeren samenkomen.

Wat ga jij doen? Jij gaat een geweldige stageplek krijgen waar je alle kansen krijgt je talenten te ontwikkelen. Toneelervaring en/of ervaring binnen sociaal werk is totaal niet gevraagd, wij zorgen ervoor d.m.v. trainingen dat jij als stagiair 100% voorbereid met je stage kan beginnen.

 • Jij bent bij de repetities op maandagmiddag van 15:30 – 17:00 en als ‘t kan ook graag op de woensdagavond van 19:00 – 21:00 uur

 • Je neemt op stagedagen deel aan overleggen

 • Je bent bij de de voorstellingen die wij inplannen op stagedagen

 • Jij helpt met het ontwikkelen van ons repertoire aan oefeningen, repetitietechnieken, energizers, etc.

Hiermee is ongeveer 4-8 uur per week gevuld. Kom je meer dan 8 uur stagelopen bij ons, dan verwachten wij dat je in overleg een paar van deze mooie klussen gaat doen:

 • Ontwerpen en ontwikkelen promotiemateriaal

 • Aanwezigheid bij gesprekken met het PR-team op maandag van 12:00 – 14:00 uur

 • Werven van nieuwe deelnemers uit de buurt

 • Onderhouden en uitbreiden netwerk

 • Werven van stagiairs (aan het eind van het jaar)

 • Deelname bij minstens één ander jongerenwerkproject naar keuze

 • Werven en inplannen van optredens

 • Overzicht bewaren over de planning

 • Groepsveiligheid waarborgen d.m.v. zelf aan te dragen sociale interventies

Hoeveel uur ga je stagelopen? Je kunt al meedoen als je minimaal vier uur per week – iedere maandagmiddag – stage wilt lopen. Zoek je een stageplek voor 32 uur? Dat kan ook als je in ieder geval op maandagmiddag en ‘t liefst ook op woensdagavond beschikbaar bent.

Een maandelijkse stagevergoeding is bij ons inbegrepen. De hoogte hiervan is afhankelijk van het aantal uren dat je stage loopt.

Welke opleiding volg je? Als jij een opleiding volgt die past bij ons Forumtheater waar je je graag wilt ontwikkelen dan ben je welkom. De meeste stagiairs volgen een mbo-opleiding zoals pedagogisch medewerker of een hbo-opleiding zoals social word, pedagogiek, toegepaste psychologie. Maar ook studenten van de opleiding docent drama vinden dit een uitdagende en leerzame stageplek!

Is dit echt iets voor jou? Bel, app of mail: Bel, app of mail projectleider Lucas Chatelain: 06-59958758 / strijders-amsterdam@dock.nl Hij vertelt je graag alles over het Forumtheater.

Download hier de folder Forumtheater DOCK