Skip to content

Sociaal Werker WMO - Wijkteam Zaandam-Zuid

Zaanstad, Noord-Holland, Nederland€ 2.867 - € 4.086 per maandDOCK Zaanstad

Functieomschrijving

Ben jij een innovatieve, bevlogen en daadkrachtige sociaal werker? Denk jij ‘out of the box’ in oplossingen en ga je graag aan de slag met het versterken van bewoners in de wijk Zaandam-Zuid? Dan is onderstaande functie wellicht iets voor jou!


Wat ga je doen?

DOCK heeft de regie over vier sociale wijkteams in Zaanstad. Het betreft de wijken Pelders- & Hoornseveld, Poelenburg, Rosmolen en Zaandam-Zuid.

In het team Zaandam-Zuid werk je als sociaal werker in een team waar alle bewoners terecht kunnen met vragen of ideeën op het gebied van welzijn, zorg (o.a. WMO-indicaties), werk en inkomen (o.a. SDV, Participatiewet), wonen en (gezins)relaties. Individuele hulpvragen worden integraal ondersteund.

 • Je zorgt ervoor dat bewoners naar vermogen mee doen in de maatschappij en ondersteunt hen hierbij door oplossingsgericht te werken. Daarnaast heeft het wijkteam de taak om de wijk sterker te maken en naar behoefte voorliggende activiteiten te organiseren, en door bewoners en/of netwerkwerkingspartners met elkaar te verbinden.
 • Samen met je collega’s werk je aan de opdracht, ieder vanuit eigen achtergrond en specialisme.
 • Je hebt contact met bewoners die met een (hulp)vraag naar het wijkteam komen en je kijkt samen met hen wat mogelijke oplossingen zijn. Vervolgens maak je een ondersteuningsplan. Je maakt gebruik van het netwerk van de bewoner, de kracht en activiteiten die je kent uit de buurt. Je signaleert wat er nodig is in de wijk en vertaalt dit waar mogelijk samen met collega’s naar voorliggend en/of collectief aanbod.
 • Je ondersteunt collega’s actief met jouw expertise.
 • Je bouwt en onderhoudt proactief een netwerk van contacten met bewoners, vrijwilligers en relevante organisaties.
 • Je gaat de eigen kracht en het netwerk van de bewoner mobiliseren en inzetten. Je neemt de regie in problematische situatie.

Over DOCK

DOCK is een kleurrijke welzijnsorganisatie en is met meer dan 800 medewerkers en zo’n 2000 vrijwilligers en stagiairs actief in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Zaanstad, Utrecht en Schiedam. DOCK geeft in steden bewoners, groepen en buurten kracht. De professionals kennen de wijk en weten wat er speelt. Deze kennis wordt actief gebruikt om bewoners te stimuleren om zelf de regie in handen te nemen en initiatieven te starten. Zo worden zelfstandige communities in de wijk gebouwd, waarbinnen iedereen een eigen plek verdient, onderdeel wordt van een netwerk en met elkaar een steentje wordt bijgedragen aan veilige en inclusieve wijken. Dit kan DOCK niet alleen: in buurten, steden en landelijk wordt samengewerkt met partners die van waarde zijn; van huisarts tot sportclub, van wijkagent tot woningbouwvereniging, van buurtsupermarkt tot zorgverzekeraar.Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding Social Work
 • Jij bent een vernieuwende en proactieve sociaal werker met enkele jaren ervaring op het gebied van (complexe) Wmo-casuïstiek, waarbij ervaring met Schuld Dienstverlening zaken een must is. Je maakt makkelijk contact met bewoners en netwerkpartners, staat daarbij stevig in je schoenen en pakt oplossingsgericht je werk op.
 • Je kunt goed je grenzen bewaken en je dagelijkse werk overzichtelijk structureren.
 • Je kunt prima zelfstandig werken maar vindt het ook prettig om geregeld met je collega’s te sparren over bijvoorbeeld complexe zaken. Ook houd je van gezelligheid, want naast hard werken is er zeker ook tijd om je collega’s te leren kennen tijdens een van onze teamuitjes.
 • Ben jij diegene die wij zoeken? Aarzel dan niet te reageren!

Waar kun je op rekenen?

 • Een aanstelling voor 24-32 uur per week
 • Een tijdelijk dienstverband van een jaar met intentie tot een vast dienstverband;
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 8 (min. € 2.867, -- en max. € 4.086, --) bij een fulltime dienstverband;
 • Een uitdagende, zelfstandige functie in een dynamische omgeving met leuke collega’s;
 • Alle ruimte om jezelf als professional te ontwikkelen binnen onze lerende organisatie;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, korting op je Zorgverzekering, deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn, flexibele werktijden en een mobiele telefoon en laptop voor zakelijk gebruik.

Overtuigd? Solliciteer!

Solliciteer dan snel,  met je motivatiebrief en CV, middels de sollicitatiebutton. Dit kun je doen tot uiterlijk voor 2 juni!

De eerste sollicitatierondes zullen in de week van 19 juni plaats vinden.

Toch nog paar vragen?

Neem dan contact op met Maaike Pronk (tel: +31(0)624952298 / m.pronk@swt.zaanstad.nl). 

of

Apply with Indeed onbeschikbaar