Skip to content

Sociaal werker voor Individuele Begeleiding bij de Sociale Wijkteams

Nederland, Noord-Holland, ZaanstadDOCK Zaanstad

Functieomschrijving

Ben jij een innovatieve, bevlogen en daadkrachtige sociaal werker? Denk jij in oplossingen, denk je ‘out of the box’ en ga je graag aan de slag met het versterken van bewoners en wijken? Spreekt dit je aan en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees snel verder.

Over de opdracht en functie

DOCK heeft de regie over vier sociale wijkteams in Zaanstad. Het gaat om de wijken Pelders- & Hoornseveld, Poelenburg, Rosmolenwijk en Zaandam Zuid. In Zaanstad werk je in een team waar alle bewoners terecht kunnen met vragen of ideeën op het gebied van welzijn, zorg (o.a. WMO indicaties), werk en inkomen (o.a. SDV, Participatiewet), wonen en (gezins)relaties. Individuele hulpvragen worden integraal ondersteund. Jij zorgt ervoor dat de bewoner mee doet in de maatschappij al naar gelang zijn vermogen. Daarnaast heeft het wijkteam de taak om de wijk sterker te maken en op trends voorliggende activiteiten te organiseren. Vanaf maart 2021 zijn we gestart we met een pilot waarbij we voor een deel de individuele begeleiding direct zonder indicatie vanuit het wijkteam uitvoeren. Wegens succes gaan we deze werkwijze vast implementeren en verder uitbreiden.


In deze functie ga je aan de slag met het vernieuwen van de uitvoering van individuele begeleiding van cliënten. Je vindt het leuk om nieuwe vormen van werken te bedenken en ook zelf uit te voeren. Heb je hier ook al ideeën over? Wij horen ze graag! Verder maak je gebruik van de krachten in het gezin, maar ook in de wijk. Trends die je ziet op caseloadniveau weet jij op de juiste plek neer te leggen en/of je organiseert indien mogelijk met collega’s, vrijwilligers en netwerkpartners een collectief aanbod.

Wie ben jij?

Jij bent een vernieuwende en proactieve sociaal werker die zelfstandig aan de slag gaat. Je maakt makkelijk contact met bewoners en netwerkpartners, staat daarbij stevig in je schoenen en pakt oplossingsgericht je casussen op. Je kan goed je grenzen bewaken en je dagelijkse werk overzichtelijk structureren. Als ervaren professional denk je vanzelfsprekend in mogelijkheden en heb je een goed reflectievermogen op je eigen handelen. Je herkent jezelf in de kernwaarden van DOCK: je bent betrokken, verbindend, enthousiast, betrouwbaar, inspirerend en professioneel.

Vereisten

Wat ga je doen?

 • Je bedenkt nieuwe manieren in de uitvoering van individuele begeleiding en ondersteuning van cliënten en gaat dat ook uitvoeren als begeleider en/of casemanager;
 • Je gaat bewoners ondersteunen aan de hand van de gestelde doelen in samenspraak met de casemanager;
 • Je maakt gebruik van de methodiek oplossingsgericht werken en mobility mentoring;
 • Je bouwt en onderhoudt proactief een netwerk van contacten met bewoners, vrijwilligers en relevante organisaties;
 • Je versterkt, en creëert indien nodig, een collectief aanbod met als doel preventief te werken en caseload druk te verminderen door een groepsaanpak;
 • Je gaat de eigen kracht en het netwerk van de bewoner mobiliseren en inzetten;
 • Je neemt de regie in problematische situaties;
 • Je ondersteunt collega’s actief met jouw expertise.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een relevante mbo-4 of hbo-opleiding (bij voorkeur afgerond), bijvoorbeeld SPH, SJD of MWD (Social Work);
 • Je hebt ruime werkervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in Zaanstad;
 • Je beschikt over overtuigingskracht en probleemoplossend vermogen;
 • Je bent communicatief sterk en beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift;
 • Je bent flexibel inzetbaar qua werktijden (evt. werken in het weekend of avond).

Waar kun jij op rekenen?

 • Een aanstelling voor 24 uur per week;
 • Een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging.
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 6/8 (min. € 2.291,-- en max. € 3.864,--) bij een fulltime dienstverband;
 • Een uitdagende, zelfstandige functie in een dynamische omgeving met leuke collega’s;
 • Alle ruimte om jezelf als professional te ontwikkelen binnen onze lerende organisatie;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, korting op je zorgverzekering, deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn, flexibele werktijden en een mobiele telefoon en laptop voor zakelijk gebruik.

Overtuigd? Solliciteer!

Solliciteer vóór 20 augustus 2022 via de sollicitatiebutton. De sollicitatieprocedure bestaat uit één of twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Je ontvangt zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum een terugkoppeling op jouw sollicitatie.

Toch eerst nog een vraag?

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Helma Brinkman via 06- 59991460. Voor meer informatie over sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Misha Loetawan (recruiter) via recruitment@dock.nl.