Overslaan naar content

Sociaal werker - Triagist voor 24 / 36 uur per week

Zaanstad, Noord-Holland, Nederland€ 3.191 - € 4.547 per maandDOCK Zaanstad

Functieomschrijving

Vind je het leuk om in een diverse wijk, dichtbij de bewoners te werken en bij verschillende doelgroepen middels triage de hulpvraag te inventariseren? Lees dan verder!


Over DOCK

DOCK is een welzijnsorganisatie die werkt in Rotterdam, Schiedam, Amsterdam, Zaanstad en Utrecht. DOCK staat voor een leefbare en veilige samenleving waar iedereen bij hoort en meedoet. Wij zijn de betrokken buurtgenoot voor bewoners, de drijvende kracht voor groepen, de aanpakker en expert in de wijk. DOCK zorgt voor een netwerk en verbinding met partners die voor bewoners van waarde zijn: van huisarts tot sportclub, van wijkagent tot woningbouwvereniging en van buurtsupermarkt tot zorgverzekeraar.

DOCK werkt met zelforganiserende teams waarbij de kracht van de professionals het uitgangspunt vormt. Onze innovatieve aanpak verbindt strategie met uitvoering en vergroot de handelingssnelheid van de teams precies daar waar het nodig is: op straat en in de wijk. Onze professionals geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om zelf de regie te nemen. Zo bouwen we samen aan een zelfstandige community in de wijk.


Over de opdracht en de functie

In Zaanstad heeft DOCK de regie in vier wijken in Zaandam. Het gaat om de wijken Peldersveld/ Hoornseveld, Poelenburg, Rosmolenwijk en Zaandam Zuid. In Zaanstad werken we in zes ketens, namelijk: Armoede en Financiën, WMO, Opvoeden & Opgroeien, Triage, Participatie en Jongerenwerk.

Voor deze brede en uitdagende functie zoeken we een ervaren collega in het team (keten)triage. Omdat we bij DOCK met zelfsturende teams werken, heeft elke keten een themacoördinator.

Als Triagist van het Sociaal Wijkteam ben je een toegangspoort voor de bewoners. Jouw rol als Triagist begint wanneer er een vraag van de bewoner telefonisch, per mail of via de inloop in het buurthuis binnenkomt.

Als Triagist onderzoek je de ondersteuningsvraag van de bewoner met behulp van integrale vraagverkenning om de juiste dienstverlening te bepalen. Hierbij wordt gekeken naar de mogelijkheden binnen de eigen kracht en het netwerk van de bewoner.

Ook wordt er gekeken wat er mogelijk is binnen het voorliggend veld, voordat andere hulpverlening wordt ingezet. Als er geen mogelijkheden binnen het voorliggend veld zijn, wordt de hulpvraag opgeschaald naar een collega van WMO, Armoede en Financiën of Opvoeden & Opgroeien. In crisissituaties neem je als Triagist de regie en behandel je de hulpvraag zelf, waarna je eventueel de hulpvraag kan overdragen aan een collega uit een van de andere ketens. De ondersteuningsvraag van de bewoner is leidend en als Triagist is het jouw rol om de vraag achter de vraag te ontdekken.

Je hebt brede kennis van WMO, Armoede en Financiën en Opvoeden & Opgroeien en de sociale kaart van Zaandam. Je werkt nauw samen met je directe collega’s. Daarnaast draag je jouw kennis over aan collega’s en signaleer je trends en ontwikkelingen in de wijk.


Klinkt goed! Wat ga je doen?

 • Het uitvragen en filteren van de hulpvraag middels e-mail, telefonisch of tijdens de inloop op het wijkteam.
 • Je bent goed op de hoogte van het voorliggend veld binnen de vier DOCK wijken. Je verwijst door waar nodig en mogelijk.
 • Je weet wanneer en waarop je doorvraagt bij een hulpvraag, zoekt naar de vraag achter de vraag.
 • Je bent regisseur bij crisis-casussen die binnenkomen bij de triage. Schakelt af wanneer mogelijk en weet daarbij hoofd- en bijzaken te scheiden.
 • Je draagt je kennis en ervaring over aan collega’s in het team, maar ook aan collega’s uit andere ketens;

Vereisten

Ik ben enthousiast! Wie zoeken jullie?

Jij bent een vernieuwde en proactieve professional die ervaring en affiniteit heeft met breed spectrum aan problematiek welke op alle mogelijke levensgebieden zich kunnen afspelen. Je neemt de regie in complexe situaties en staat stevig in je schoenen. Je vindt het leuk om je kennis over te dragen aan collega’s en je denkt mee over onze werkwijzen en -processen. Een luisterend oor, inlevingsvermogen en een klantgerichte dienstverlening zijn je op het lijf geschreven. Je herkent jezelf in de kernwaarden van DOCK: je bent betrokken, verbindend, enthousiast, betrouwbaar, inspirerend en professioneel.


Wat neem je mee?

 • Je hebt een relevante HBO- opleiding afgerond, bijvoorbeeld SPH, SJD of MWD (Social Work) of relevante werkervaring op hetzelfde niveau;
 • Werkervaring in een vergelijkbare functie is een pre.
 • Je bent stressbestendig, betrouwbaar en sociaal;
 • Je hebt een groot empathisch vermogen en bent bekend met de methodiek ‘oplossingsgericht’ werken;
 • Je kan goed samenwerken met collega’s en andere ketenpartners. Je zoekt de samenwerking actief op;
 • Je bent communicatief sterk en beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschift;
 • Voorwaarde voor indiensttreding is dat een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag aangevraagd en toegekend wordt.
 • Je kunt goed luisteren en bent in staat snel tot de kern van de zaak te komen;


DOCK Biedt

 • Een aanstelling van 24- 36 uur per week;
 • Een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging;
 • Een uitdagende functie in een dynamische omgeving met leuke collega’s;
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen binnen onze lerende organisatie;
 • Afhankelijk van relevante diploma’s en werkervaring een passend salaris conform CAO Sociaal Werk, schaal 8 (HBO min. € 3191,- en max. € 4547,-) bij een fulltime dienstverband van 36 uur;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, Thuiswerkvergoeding, korting op je zorgverzekering, deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn, flexibele werktijden en een mobiele telefoon en laptop voor zakelijk gebruik.

Overtuigd? Solliciteer!

Solliciteer uiterlijk vóór 28 februari 2024 via de sollicitatiebutton met je CV en motivatiebrief. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Je ontvangt zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum een terugkoppeling op jouw sollicitatie.

Toch eerst nog een vraag?

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Irma Wijnker via 06-14646359 en i.wijnker@swt.zaanstad.nl of Patty van Burgsteden via 06-28474199 en p.burgsteden@swt.zaanstad.nl.

of