Skip to content

Sociaal werker (28 - 32 uur) voor Trevvel Sociaal (ziektevervanging)

Nederland, Zuid-Holland, RotterdamDOCK Rotterdam

Functieomschrijving

DOCK zoekt:

Sociaal werker (28 - 32 uur) voor Trevvel Sociaal (ziektevervanging)

Ben jij een enthousiaste en doortastende verbinder? Ben je sociaal-maatschappelijk betrokken? Denk je in oplossingen en niet in problemen? Lees snel verder! Wij zoeken we per direct een sociaal werker voor Trevvel Sociaal.

Klinkt goed! Hoe ziet de functie en opdracht er verder uit?

In januari 2018 is in Rotterdam de bijzondere samenwerking van start gegaan tussen Welzijnsorganisatie DOCK en vervoersbedrijf Trevvel; Trevvel Sociaal. In opdracht van Gemeente Rotterdam draagt Trevvel zorg voor het zogenaamde doelgroepenververvoer; bedoeld voor inwoners die niet (meer) zelfstandig kunnen reizen en een Wmo indicatie hebben voor collectief aanvullend vervoer. Ook inwoners die naar dagbesteding gaan maken gebruik van Trevvel en een grote groep kinderen, tieners en jongeren reizen dagelijks met Trevvel naar het speciaal onderwijs. Trevvel hecht heel veel waarde aan het welzijn van de klanten binnen het vervoer en heeft daarom DOCK gevraagd de sociale tak van de organisatie vorm te geven.

Het doelgroepenvervoer is gericht op het vervoer van “kwetsbare” mensen. Het gaat hierbij om ouderen, volwassenen en kinderen met een fysieke en/of mentale beperking of aandoening. Trevvel Sociaal richt zich op klanten die te maken hebben met problemen of vragen op praktisch gebied, een klein netwerk hebben, behoefte hebben aan ontmoeting en participatie of die last hebben van somberheid en eenzaamheid. Rotterdammers voor wie de zelfredzaamheid onder druk staat, te kampen hebben met toename van geriatrische problemen, ingrijpende veranderingen in hun leven of overbelast dreigen te raken door zorg voor hun zieke of beperkte naasten. Juist voor deze mensen, die hulp en ondersteuning hard nodig hebben, probeert Trevvel Sociaal het verschil te maken.

Trevvel Sociaal werkt op persoonlijke en proactieve wijze samen met vele Rotterdamse organisaties, instellingen en gemeentelijke afdelingen.

Trevvel Sociaal zich “zichtbaar en actief in de wijken”. Met als belangrijkste doel het versterken van mobiliteit van Rotterdammers voor die mobiliteit niet vanzelfsprekend is.

Wat ga je doen?

 • Je organiseert zelfstandig activiteiten;
 • Je bouwt, onderhoudt en benut een relevant (wijk)netwerk;
 • Je geeft voorlichting, advies en informatie;
 • Je werft en begeleidt vrijwilligers;
 • Je ondersteunt projecten;
 • Je pakt casussen op waarbij hulp en/of ondersteuning van klanten nodig is

Ik ben enthousiast! Wie zoeken jullie?

Jij bent een zelfstandige sociaal werker die heel proactief een relatief nieuw project kan uitbouwen. Je hebt een hands-on mentaliteit en kan uitstekend een relevant netwerk opbouwen, onderhouden en benutten. Je bent in staat om op een creatieve en doortastende manier uitvoering te geven aan de doelen van Trevvel Sociaal. Als ervaren professional kan je goed je grenzen bewaken en je dagelijkse werk overzichtelijk structureren. Vanzelfsprekend herken jezelf in de kernwaarden van DOCK: je bent betrokken, verbindend, enthousiast, betrouwbaar, inspirerend en professioneel.

Vereisten

Wat vragen wij?

 • Je hebt een afgeronde mbo of hbo-opleiding op het gebied van sociaal werk;
 • Je hebt enkele jaren werkervaring binnen het sociale domein;
 • Je bent enthousiast, vindingrijk en zorgvuldig;
 • Je bent een teamspeler met uitstekende contactuele eigenschappen;
 • Een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag is een vereiste voor deze functie.

Wat bieden wij?

 • Een aanstelling voor 28-32 uur per week;
 • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van enkele maanden
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk
 • Een uitdagende, zelfstandige functie in een dynamische organisatie met leuke collega’s;

Vragen en/of interesse?


Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Petra de Reus (projectleider Trevvel Sociaal) via telefoonnummer 06-48462361.