Skip to content

Sociaal makelaar jeugd Utrecht-West

Nederland, Utrecht, UtrechtDOCK Utrecht

Functieomschrijving

Ben jij een enthousiaste en doortastende verbinder met lef en sta je open voor een nieuwe uitdaging? Voor het gebied Utrecht-West (Lombok) zoekt DOCK twee sociaal makelaars jeugd. Lees snel verder.

Klinkt goed! Hoe ziet de functie en opdracht er verder uit?

De sociaal makelaar jeugd is een zelfstandige functie. Het doel van de functie is het verbeteren van het maatschappelijk functioneren van kinderen door het bieden van ondersteuning en vorming om hun talenten te laten ontdekken. De kinderen wordt geleerd om op een effectieve manier onderdeel te zijn van de samenleving. Je richt je op talentontwikkeling voor kinderen, het versterken van de opvoedvaardigheden, het vergroten van de ouderbetrokkenheid en het verbinden van ouders. Je zet je in bij het opzetten en ontwikkelen van voorzieningen, diensten en projecten waarmee tekorten in omgevingscondities voor kinderen in het werkgebied worden bestreden. Je legt hierbij verantwoording af aan de leidinggevende van de afdeling. Verder heb je als Sociaal makelaar jeugd een initiërende en signalerende rol met betrekking tot de beleidsontwikkeling binnen de organisatie.

Wat ga je doen?

 • Je oriënteert je op de doelgroep, legt contacten en signaleert wensen, behoeften, problemen en ambities;
 • Je analyseert en brengt de wensen, behoeften, vragen en problemen in kaart en betrekt context gebonden factoren hierbij;
 • Je bespreekt de wensen, behoeften, problemen en ambities met de doelgroep en stimuleert hen mogelijke oplossingsrichtingen te ontwikkelen;
 • Je gebruikt je netwerk om met andere kinderen in contact te komen en je bent in staat om op constructieve wijze samen te werken;
 • Je bouwt met de kinderen en de ouders een professionele vertrouwensrelatie op;
 • Je bouwt aan een netwerk en onderhoudt daarin contacten met doelgroep, ouders, buurtbewoners, gemeentelijke instanties, relevante organisaties en vrijwilligers. Je legt contact met (nieuwe) doelgroepen en individuele kinderen.

Het bovenstaande resulteert in een netwerk waarbij de mogelijkheden van de kinderen in het netwerk bekend zijn. Je bent dus een echte verbinder!

Ik ben enthousiast! Wie zoeken jullie?

We zoeken iemand met een sterke klantgerichtheid en een dienstverlenende instelling. Je hebt analytisch vermogen en je kunt goed schakelen tussen de leefwereld van kinderen en de systeemwereld. Je hebt ervaring met “moeilijke doelgroepen”. Je hebt sterke sociale/ coaching vaardigheden en enthousiasmerend vermogen. Je beschikt over zowel goede schriftelijke als mondelinge vaardigheden voor het verstrekken en vastleggen van informatie binnen je functie. Je bent je bewust van je voorbeeldfunctie welke je hebt naar de kinderen en ouders en je bent stressbestendig en flexibel (geen 9-5 mentaliteit, bereid in het weekend, ’s avonds en eventueel ’s nachts te werken. Vanzelfsprekend herken jij jezelf in de kernwaarden van DOCK: je bent betrokken, verbindend, enthousiast, betrouwbaar, inspirerend en professioneel.

Vereisten

Wat vragen wij?

 • Een afgeronde relevante HBO-opleiding;
 • Kennis van de interculturalisering;
 • Kennis van methoden en technieken (o.a. coaching en Vreedzame Wijk);
 • Kennis van de sociale kaart;
 • Kennis van communicatietechnieken en social media;
 • Kennis van groepsdynamische processen, maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek;
 • Kennis van en inzicht in de leefomgeving en leefstijl van de jongere, neemt de leefomgeving mee in het proces.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie in een dynamische, veranderende organisatie en omgeving;
 • Afhankelijk van relevante werkervaring salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 8 (max € 3.961,- bij een 36-urige werkweek);
 • Een aanstelling voor 16-24 uur per week of 28-36 uur;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, korting op je zorgverzekering, deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een telefoon en laptop.

Geïnteresseerd?

Solliciteer uiterlijk 2 juni 2022 via de sollicitatiebutton. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Je ontvangt zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum een terugkoppeling op jouw sollicitatie. 

Vragen?

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Samira Rheddar via telefoonnummer 06-59928184 en voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Roderik Dubbeld via telefoonnummer 06-39113703.