Skip to content

Sociaal makelaar binnen 32 tot 36 uur per week in Utrecht Overvecht

Utrecht, Utrecht, Nederland€ 2.867 - € 4.086 per maandDOCK Utrecht

Functieomschrijving

Sociaal makelaar binnen, 32 tot 36 uur, Buurtcentra Utrecht Overvecht

Wil je werken in een bruisend Buurtcentrum in een uitdagende wijk? Ben jij, communicatief vaardig facilitair sterk, en krijg je energie van een coördinerende rol? Heb jij affiniteit met de bewoners van Utrecht Overvecht en ben je daadkrachtig en proactief? Lees snel verder!


Over DOCK

DOCK is een welzijnsorganisatie die werkt in Rotterdam, Schiedam, Amsterdam, Zaanstad, Haarlem en Utrecht. DOCK staat voor een leefbare en veilige samenleving waar iedereen bij hoort en meedoet. We zijn de betrokken buurtgenoot voor bewoners, de drijvende kracht voor groepen en de aanpakker en expert in de wijk. DOCK zorgt voor een netwerk en verbinding met partners die voor bewoners van waarde zijn: van huisarts tot sportclub, van wijkagent tot woningbouwvereniging en van buurtsupermarkt tot zorgverzekeraar.

DOCK werkt met zelforganiserende teams waarbij de kracht van de professionals het uitgangspunt vormt. Onze innovatieve aanpak verbindt strategie met uitvoering en vergroot de handelingssnelheid van de teams precies daar waar het nodig is: op straat en in de wijk. Onze professionals geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om zelf de regie te nemen.


Over de functie

Voor deze functie zoeken wij een veelzijdige, proactieve collega. Je vindt het prettig om zelfstandig aan de slag te gaan en hebt daarbij een nieuwsgierige, open houding. Tegelijkertijd ben je gericht op kansen, heb je een brede blik op het werkveld en neem je kennis mee over onderdelen waar een brede welzijnsorganisatie zich op richt binnen het sociale domein. Je voelt je thuis binnen het zelforganiserende karakter van de organisatie en ondersteund de teams zo in hun slagvaardigheid.


Klinkt goed! Hoe ziet de functie en opdracht er verder uit?

Wat ga je doen?

 • (mede) Zorgdragen voor een programmering van activiteiten in de locaties van het gebied, welke aansluit bij de behoeften en wensen van bewoners en ook bij maatschappelijke opgaven van de wijken. Onder andere door het onderhouden van contacten met netwerken in het gebied en bewoners, partners en andere betrokkenen regelmatig te consulteren over de werking en resultaten van de Huizen van de wijk in het gebied.
 • Vergroten van de betrokkenheid van bewoners bij het denken over en de uitvoering van de programmering van activiteiten en de exploitatie en het beheer van locaties door middel van werven, opleiden en begeleiden/ondersteunen.
 • Schoon, heel en veilig houden van locaties; hieronder verstaan wij het fysiek onderhoud van locaties, (laten) uitvoeren van de schoonmaak, reparaties en onderhoud aan locaties, inventaris en evt. buitenruimte. Het (mede) verbeteren van het sociaal werk- en leefklimaat zodat gebruikers, deelnemers aan activiteiten en vrijwilligers optimaal gebruik maken van de voorzieningen.

Vereisten

Ik ben enthousiast! Wie zoeken jullie?

Ben jij dé Sociaal makelaar die zorgt voor een bruisend buurtcentrum waar iedereen zich welkom en gehoord voelt? Kun jij goed samenwerken met vrijwilligers en deze ook begeleiden in hun ontwikkeling? Ben je sociaal sterk, communicatief vaardig en is netwerken je tweede natuur? Dan zijn we opzoek naar jou!

Jij werkt positief, proactief, preventief en pakt op een creatieve manier jouw werkzaamheden op. Werken in teamverband en zelfstandig functioneren gaat jou goed af. Je bent betrouwbaar en schakelt snel tussen verschillende collega professionals, vrijwilligers, doelgroepen en verschillende type activiteiten.


Wat vragen wij?

 • HBO werk- en denkniveau, met bij voorkeur sociaal werk;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Kennis van en ervaring met het beheren en exploiteren van wijkhuizen in samenwerking met bewoners en partners.
 • Kunnen motiveren van (vrijwillig) medewerkers en hen vanuit verbinding kunnen aanspreken.
 • Praktische instelling met organisatievermogen.
 • Ondernemend
 • Initiatief nemen
 • Resultaat- en procesgericht handelen
 • Plannen en organiseren
 • Proactief en ondernemend handelen
 • Omgevingsbewust handelen


DOCK biedt

 • Een uitdagende, afwisselende functie in een dynamische omgeving met leuke collega’s;
 • Alle ruimte om jezelf als professional te ontwikkelen binnen onze lerende organisatie;
 • Een aanstelling voor 32 tot 36 uur per week;
 • Een tijdelijk dienstverband van een jaar met de intentie tot verlenging;
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 8 (min. € 2867,-- en max. € 4086,--) bij een fulltime dienstverband;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, een collectieve zorgverzekering, deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn en flexibele werktijden.


Geïnteresseerd?

Solliciteer vóór 7 juni via de sollicitatiebutton met je CV en motivatiebrief. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes een meeloop dag op locatie en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Je ontvangt zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum een terugkoppeling op jouw sollicitatie. 


Vragen?

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je bellen met Tjitske van der Woude via 06 10650104. 

of

Apply with Indeed onbeschikbaar