Skip to content

Opbouwwerkers

Nederland, Utrecht, AmsterdamDOCK Amsterdam

Functieomschrijving

DOCK zoekt:

Ervaren opbouwwerkers (2x 36 uur) voor Amsterdam Centrum + Amsterdam Noord

Ben jij een opbouwwerker in hart en nieren en heb je affiniteit met verbinden van studenten in de praktijk? Is het bouwen en onderhouden van netwerken voor de wijk jouw passie? Lees dan snel verder! DOCK zoekt per direct twee ervaren, enthousiaste en gedreven buurtwerkers in Amsterdam-Centrum en Amsterdam Noord.

Klinkt goed! Hoe ziet de functie en opdracht er verder uit?

Je werkt vanuit de verschillende buurthuizen in ons gebied, je bent hierin flexibel. Als buurtwerker ga je aan de slag met uiteenlopende doelgroepen van buurtbewoners tot netwerkpartners, jong en oud. Je legt de juiste verbindingen en zorgt ervoor dat iedereen mee kan doen.

In het Centrum ligt de focus van je werkzaamheden bij de thema’s ouderen, eenzaamheid en mantelzorg. Je neemt deel aan kerngroepen en begeleid vrijwilligers. Dit doe je 24 uur per week.

Daarnaast heb je 12 uur per week voor het ROC TOP Project (Centrum) waarbij je, samen met een collega, als werkvelddeskundige het aanspreekpunt bent voor de coördinatie van de werkzaamheden en activiteiten die de studenten bij ons uitvoeren. Je hebt hierbij zicht op de ‘gaten en kansen’ in de wijk en weet dit samen te vertalen naar projectmatige inzet. Ook heb je inzicht in welke leerdoelen passen bij de werkzaamheden in de praktijk. Je geeft coaching-on-the-job vanuit het praktisch kader. Je zorgt voor afstemming met en tussen de studenten over het werk, betrokken bewoners, vrijwilligers en instellingen in de wijk. Ook ben je de verbinder tussen studenten en DOCK (collega’s) en lever en controleer je relevante informatie m.b.t. verslagging en registratie conform de voorwaarden van DOCK in overleg met de coördinator van het project.

Wat vragen wij?

 • Een afgeronde mbo+ of hbo-opleiding op het gebied van sociaal werk, bijvoorbeeld Social Work, Toegepaste Psychologie of CMV;
 • Je werkt oplossingsgericht en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je hebt vernieuwende (verbindende) inzichten en kan projectmatig werken;
 • Je kunt werken met verschillende methodieken (zoals ABCD benadering en blended dienstverlening) of bent in staat deze snel eigen te maken;
 • Je motiveert, verbindt en activeert bewoners op verschillende thema’s, denk aan eenzaamheid, armoede, taal en werk;
 • Je ontwikkelt en onderhoudt een breed formeel en informeel netwerk en
 • een intensieve samenwerking in de wijk;
 • Je richt je op het versterken van bewonersnetwerken en faciliteert (nieuwe) bewonersinitiatieven.
 • Je bent communicatief sterk en beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift;
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en bent in ieder geval 1x per maand beschikbaar op de dinsdagavond (Centrum);
 • Je werkdagen voor het Centrum zijn van dinsdag t/m vrijdag en waar nodig ben je incidenteel flexibel beschikbaar in de weekenden. Voor Noord zijn de werkdagen in overleg te bepalen.

Vereisten

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende, zelfstandige functie in een dynamische omgeving voor 36 uur per week;
 • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van zes maanden met de intentie tot verlenging;
 • Een passend salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 8 (min. € 2.780,- en max. € 3.961-) bij een fulltime dienstverband en afgerond hbo diploma;
 • Alle ruimte om jezelf als professional te ontwikkelen;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn, flexibele werktijden en een mobiele telefoon en laptop voor zakelijk gebruik.

Over DOCK

DOCK is een kleurrijke en snel groeiende welzijnsorganisatie werkzaam in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Zaanstad, Aalsmeer, Utrecht, Schiedam en Hellevoetsluis. We zijn onder andere actief op het gebied van jeugdwerk, jongerenwerk, maatschappelijke participatie, maatschappelijk werk en ouderenwerk. Dat doen we door de inzet van professionals in de wijk en met de hulp van vrijwilligers, partners en betrokken bewoners. Samen organiseren we activiteiten die het leven leuker, gemakkelijker en mooier maken. Van hulptrajecten, beweegactiviteiten, taalaanbod tot cursussen en trainingen. We zijn actief op straat, in Huizen van de Wijk en op andere plekken waar mensen samen komen.

Geïnteresseerd?

Solliciteer vóór 9 juni a.s. via de sollicitatiebutton. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Je ontvangt zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum een terugkoppeling op jouw sollicitatie.

Houd rekening met de eerste sollicitatieronde op maandag 13 juni of donderdagmiddag 16 juni. Na de eerste selectieronde vindt er nog een tweede ronde plaats.

Toch eerst nog een vraag? 

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Robin Polak Gebiedscoördinator via telefoonnummer 06-34881822 of Arlinie Verburg Gebiedscoördinator via telefoonnummer 06-28742869.