Skip to content

Opbouwwerker (24 - 32 uur)

Nederland, Noord-Holland, HaarlemDOCK Haarlem en Zandvoort

Functieomschrijving

Ben jij een enthousiaste en doortastende wijkgerichte verbinder? Een echte aanpakker die zich makkelijk aanpast aan verschillende groepen en opdrachten. Dan willen we graag kennis met je maken.

Over de functie

In Haarlem heeft DOCK een brede sociale opdracht. Als opbouwwerker is het je doel om door middel van bewezen buurtgerichte methodieken de bewoners in de wijk te verbinden en zelfredzamer te maken. Je richt je specifiek op de verbinding tussen wonen, zorg en welzijn. Het is belangrijk om relaties aan te gaan met bewoners, maar ook met partner-organisaties en de gemeente. Een DOCK gebiedsteam bestaat uit opbouwwerkers, maatschappelijk werkenden, sociaal raadslieden. Je werkt nauw samen met andere DOCK-professionals, stagiairs en vrijwilligers.

Wie zoeken wij?

Ter versterking van onze teams in Haarlem zijn we op zoek naar een daadkrachtige en flexibele opbouwwerker. Je opdracht is het aansluiten bij het team waar dat op dat moment het meest urgent is. Het is essentieel dat je het leuk vindt om in verschillende teams aan de slag te gaan en snel mee te werken aan een opdracht. Uitgangspunt is dat je minimaal 3 maanden aan een opdracht meewerkt en in niet meer dan twee verschillende stadsdelen tegelijk actief bent. De ideale kandidaat is een stevige, betrouwbare persoonlijkheid met ervaring in een vergelijkbare functie en heeft affiniteit met diversiteit in de breedste zin van het woord. Je pakt zaken makkelijk en snel op, overziet wat er in een wijk gebeurt, waar kansen liggen en waar je verbinding kunt creëren.

Wat ga je doen?

 • Bewonersparticipatie versterken met nadrukkelijk aandacht voor nieuwe vormen van activering en wijkversterking;
 • Wijkgerichte aanpak ontwikkelen en uitvoeren samen met bewoners, bijvoorbeeld via de ABCD-benadering;
 • Bewonersinitiatieven faciliteren, vanuit de bottum-up aanpak;
 • Werken vanuit de wijk met partners en bewoners, van daaruit netwerken opbouwen
 • Verbindingen leggen met specifieke aandacht voor bonding-bridging en het snijvlak wonen/ zorg/welzijn;
 • Werken vanuit diverse projecten en opdrachtgevers in een wijk.

Vereisten

Wat vragen wij? 

 • Wat vragen wij?
 • Afgeronde relevante HBO-opleiding; (bijv. Social Work of CMV);
 • Enkele jaren werkervaring met opbouwwerk en aantoonbare affiniteit met de doelgroep;
 • Kennis van methoden en technieken (bijv. wijkgericht werken en de ABCD benadering);
 • Flexibiliteit in het schakelen tussen operationele en tactische werkzaamheden; en makkelijk kunnen schakelen tussen verschillende opdrachten en verschillende wijken.
 • Creativiteit in het aanpakken van problemen en het zoeken naar oplossingen;

Wat bieden wij?

 • Een tijdelijk dienstverband tot het einde van het jaar met de intentie tot verlenging;
 • Afhankelijk van relevante diploma’s en werkervaring een passend salaris conform CAO Sociaal Werk, afhankelijk van de opleiding schaal 6 (MBO min. €2.348,- en max. €3.361,- of schaal 8 (HBO min. € 2.780,- en max. € 3.961,-) bij een fulltime dienstverband van 36 uur;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, een collectieve zorgverzekering, deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn en flexibele werktijden.

Geïnteresseerd?

Solliciteer vóór 1 mei 2022 via de sollicitatiebutton met je CV en motivatiebrief. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Je ontvangt zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum een terugkoppeling op jouw sollicitatie. De 1e gespreksrondes vinden plaats op 9 mei tussen 10.00 en 15.00 uur

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je bellen met Anita van Luit via 06 48431824