Skip to content

Ervaren Sociaal Werker

Nederland, Noord-Holland, Zaanstad€ 2.811 - € 4.006 per maandDOCK Zaanstad

Functieomschrijving

Ben jij een Innovatieve, bevlogen en daadkrachtige sociaal werker? Denk jij in oplossingen, denk je ‘out of the box’ en ga je graag aan de slag met het versterken van bewoners en wijken? Lees dan snel verder. Wij zijn op zoek naar sociaal werkers met ervaring op het gebied van Jeugd en Gezin en/of Schuldhulpverlening in het wijkteam Rosmolenwijk.

Over de opdracht en functie

DOCK heeft de regie over vier sociale wijkteams in Zaanstad. Het gaat om de wijken Pelders- & Hoornseveld, Poelenburg, Rosmolenwijk en Zaandam Zuid. In Zaanstad werk je in een team waar alle bewoners terecht kunnen met vragen of ideeën op het gebied van welzijn, zorg (o.a. WMO indicaties), werk en inkomen (o.a. SDV, Participatiewet), wonen en (gezins)relaties. Individuele hulpvragen worden integraal ondersteund. Jij zorgt ervoor dat de bewoner mee doet in de maatschappij al naar gelang zijn vermogen. Daarnaast heeft het wijkteam de taak om de wijk sterker te maken en naar behoefte voorliggende activiteiten te organiseren, en door bewoners en/of netwerkwerkingspartners met elkaar te verbinden.

Samen met je collega’s werk je aan de opdracht, ieder vanuit eigen achtergrond en specialisme (T-shape). Je vult elkaar aan en leert van elkaar. Je hebt contact met bewoners die met een (hulp)vraag naar het wijkteam komen, je kijkt samen met hen wat mogelijke oplossingen zijn en maakt met de bewoner samen een plan. Je maakt gebruik van het netwerk van de bewoner, de buurtkracht en activiteiten die je kent uit de buurt. Je houdt klein wat klein kan blijven, maar doet wat nodig is voor de bewoner. Je benadert de situatie integraal, weet je collega’s met andere achtergronden te betrekken wanneer de situatie daar om vraagt. Je signaleert wat er nodig is in de wijk en vertaalt dit waar mogelijk samen met collega’s naar voorliggend en/of collectief aanbod.


Wie ben jij?

Jij bent een vernieuwende en proactieve sociaal werker met ervaring met complexe casuïstiek die zelfstandig aan de slag gaat. Je maakt makkelijk contact met bewoners en netwerkpartners, staat daarbij stevig in je schoenen en pakt oplossingsgericht je werk op. Je kan goed je grenzen bewaken en je dagelijkse werk overzichtelijk structureren.

Ben jij diegene die wij zoeken? Aarzel dan niet om te reageren!

Wat ga je doen?

 • Je gaat bewoners ondersteunen, d.m.v. de methodiek: oplossingsgericht werken (keukentafelgesprek, plan van aanpak, registeren, monitoren, evalueren);
 • Je bouwt en onderhoudt proactief een netwerk van contacten met bewoners, vrijwilligers en relevante organisaties;
 • Je versterkt, en creëert indien nodig, samen met je team een collectief aanbod met als doel preventief te werken en caseload druk te verminderen door een groepsaanpak;
 • Je gaat de eigen kracht en het netwerk van de bewoner mobiliseren en inzetten;
 • Je neemt de regie in problematische situaties;
 • Je ondersteunt collega’s actief met jouw expertise.

Een dag in het leven van een sociaal werker in de Rosmolenwijk

Je start je dag met het openen van je mail. Hierin vind je een mailbericht van de woningbouwvereniging: aangezegde ontruiming voor de heer B. Je kent de heer B al wat langere tijd, meneer heeft een licht verstandelijke beperking en overziet zijn administratie en betalingen niet meer. Je probeert snel te contact op te nemen met de woningbouwvereniging, zijn er nog betalingsmogelijkheden of ligt het vonnis al bij de rechter? Wat als de heer B, een kwetsbare man op straat beland?

Vervolgens neem je een kijkje bij het Buurtpunt, een open inloop waar bewoners van de Rosmolenwijk elkaar kunnen ontmoeten. Daar tref je mevrouw K waar je vorige week op huisbezoek was. Mevrouw K gaf bij jou aan te vereenzamen en wilde graag in aanmerking komen voor een indicatie dagbesteding. Samen met mevrouw K heb jij afgesproken om te kijken naar de voorliggende voorzieningen uit de wijk. Je ziet mevrouw K druk in gesprek met andere wijkbewoners.

In de middag staat een huisbezoek gepland met mevrouw S. Mevrouw S krijgt al jaren begeleiding op het gebied van sociaal en persoonlijk functioneren. Jij kent mevrouw S nog niet, ze ziet al dagen op tegen het gesprek en slaapt slecht. Ze maakt zich zorgen, wat als de sociaal werker van het sociaal wijkteam komt en de indicatie stopzet? Tijdens het gesprek is het jouw taak om goed te onderzoeken of de gestelde indicatie nog passend is.

Aan het einde van de dag bespreek je samen met je collega een casus waar je in vast loopt. Je collega heeft je weer een andere kijk op de zaak gegeven waardoor jij weer verder kunt.

Klik hier voor een filmpje over het werk van het wijkteam Wat doen de Sociale Wijkteams? - YouTube

Vereisten

Wat breng je mee?

 • Je hebt een relevante hbo-opleiding afgerond, bijvoorbeeld SPH, SJD of MWD (Social Work) of relevante werkervaring op hetzelfde niveau;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring en affiniteit met armoedevragen en schuldhulpverlening óf je hebt ervaring en affiniteit met gezinsproblematiek en huiselijk geweld;
 • Je beschikt over overtuigingskracht en probleemoplossend vermogen;
 • Je bent communicatief sterk en beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift;
 • Je bent flexibel inzetbaar qua werktijden, werken op vrijdag hoort daar in elk geval bij
 • Voorwaarde voor indiensttreding is dat een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag aangevraagd en toegekend wordt.


Waar kun jij op rekenen?

 • Een aanstelling voor 24 tot 36 uur per week (er is ruimte voor meerdere nieuwe collega’s);
 • Een tijdelijk dienstverband van een jaar met intentie tot een vast dienstverband;
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 8 (min. € 2.811,-- en max. € 4.006,--) bij een fulltime dienstverband;
 • Een uitdagende, zelfstandige functie in een dynamische omgeving met leuke collega’s;
 • Alle ruimte om jezelf als professional te ontwikkelen binnen onze lerende organisatie;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, korting op je zorgverzekering, deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn, flexibele werktijden en een mobiele telefoon en laptop voor zakelijk gebruik;

Over DOCK

DOCK is een kleurrijke sociaal werk organisatie actief in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Zaanstad, Utrecht en Schiedam. DOCK geeft in steden bewoners, groepen en buurten kracht. We weten wat er in de wijk speelt. Wij kennen de wijk. Onze professionals stimuleren bewoners om de regie zelf in handen te nemen en zelf initiatieven te starten. Zo bouwen we samen zelfstandige communities in de wijk, waarbij iedereen een eigen plek verdient, onderdeel wordt van een netwerk en samen een steentje bijdraagt aan veilige en inclusieve wijken. Dit doen we niet alleen: in buurten, steden en landelijk zoeken we partners die voor ons van waarde zijn; van huisarts tot sportclub, van wijkagent tot woningbouwvereniging, van buurtsupermarkt tot zorgverzekeraar.

Overtuigd? Solliciteer!

Solliciteer uiterlijk 13 februari via de sollicitatiebutton. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Je ontvangt zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum een terugkoppeling op jouw sollicitatie. DOCK Zaanstad kent een SROI verplichting. Wat betekent dat bij gelijke geschiktheid mensen die hieronder vallen voorrang krijgen.

Toch eerst nog een vraag?

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Loes van Hilten (06-59917073) of Joska Dekker (06-59979061).

of

Apply with Indeed onbeschikbaar