Skip to content

Coördinator Wmo en mantelzorg 24 / 32 uur per week

Zaanstad, Noord-Holland, Nederland€ 3.049 - € 4.495 per maandDOCK Zaanstad

Functieomschrijving

Ben jij een kartrekker die teams kan verbinden, kan schakelen met netwerkpartners en krijg je energie van projecten ontwikkelen om zo veel mogelijk bewoners te helpen? Lees dan verder!


Over de opdracht en de functie

DOCK heeft de regie over vier sociale wijkteams (SWT’s) in Zaanstad. Het gaat om de wijken Pelders- & Hoornseveld, Poelenburg, Rosmolen en Zaandam-Zuid. In de 4 wijken hebben we 6 bovenwijkse groepen gevormd met ieder een eigen thema. Iedere themagroep kent een coördinator. Voor de themagroep Wmo en mantelzorg zoeken we een nieuwe coordinator.

De rol is vooral die van coördinerende kartrekker. Je maakt de inhoudelijke verbinding tussen teams op het gebied van de Wmo en mantelzorg. Samen met je collega’s werk je aan een eenduidige werkwijze binnen de SWT’s van DOCK. Bovendien ben je het eerste aanspreekpunt over je thema naar de gemeente en netwerkpartners. Daarnaast zal je samen met het middenveld (door)ontwikkelen op diverse deelthema’s en nieuwe projecten.


Onderwerpen waarmee je te maken krijgt

Wmo: Binnen deze themagroep zijn verschillende projecten en ontwikkelingen zoals:

  • PGB en Beschermd wonen, kennis borgen en bovenwijkse samenwerking
  • Eenduidige werkwijze ondersteuningsplannen
  • Voorliggende voorzieningen ontwikkelen en versterken (b.v. Buurtpunt)
  • Gemeentelijke overleggen met Incluzio en SMD, o.a. over opzetten Wmo-ketenoverleg
  • Mantelzorg

Klinkt goed! Wat ga je doen?

 • Trekker van de themagroep en eventuele (sub-)werkgroepen (voorzitter, agenderen, procesbewaking etc.);
 • In samenspraak met de themagroep een plan van aanpak inclusief doelen, acties en een tijdpad opstellen;
 • Vertegenwoordiging van DOCK bij externe overleggen die dit thema raken, terugkoppeling naar de werkgroepen en/of teams en vervolgacties/ verwachtingen bewaken;
 • Een actieve rol in het uitwerken van nieuwe ontwikkelingen in de Zaanse opdracht, samen met de projectontwikkelaar, waarbij goed wordt bewaakt dat er draagvlak is bij de rest van de themagroep.
 • Samen met de accounthouder verzorgen van de rapportage en verantwoording aan de opdrachtgever.

Vereisten

Ik ben enthousiast! Wie zoeken jullie?

Jij bent een vernieuwende en proactieve professional die zelfstandig aan de slag gaat. Je maakt makkelijk contact met in- en externe stakeholders en staat daarbij stevig in je schoenen. Je bent hierin omgevingsbewust en acteert handig op strategisch niveau. Je bent een bouwer en weet een project van de planfase naar realisatiefase te brengen. Je werkt met het einddoel voor ogen. Je kan goed je grenzen bewaken en je dagelijkse werk overzichtelijk structureren. Als professional denk je vanzelfsprekend in mogelijkheden en heb je een goed reflectievermogen en bent aanspreekbaar op je eigen handelen. Je herkent jezelf in de kernwaarden van DOCK: je bent betrokken, verbindend, enthousiast, betrouwbaar, inspirerend en professioneel.


Wat neem je mee?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Inhoudelijke expertise op het gebied van Wmo en mantelzorg;
 • Je bent in staat tot het creëren van draagvlak;
 • Je bent communicatief sterk en hebt ervaring met het schrijven van heldere projectplannen;
 • Je volgt nieuwe ontwikkelingen die relevant zijn voor je werkgebied.

Over DOCK

DOCK is een welzijnsorganisatie die werkt in Rotterdam, Schiedam, Amsterdam, Zaanstad en Utrecht. DOCK staat voor een leefbare en veilige samenleving waar iedereen bij hoort en meedoet. We zijn de betrokken buurtgenoot voor bewoners, de drijvende kracht voor groepen en de aanpakker en expert in de wijk. DOCK zorgt voor een netwerk en verbinding met partners die voor bewoners van waarde zijn: van huisarts tot sportclub, van wijkagent tot woningbouwvereniging en van buurtsupermarkt tot zorgverzekeraar.

DOCK werkt met zelforganiserende teams waarbij de kracht van de professionals het uitgangspunt vormt. Onze innovatieve aanpak verbindt strategie met uitvoering en vergroot de handelingssnelheid van de teams precies daar waar het nodig is: op straat en in de wijk. Onze professionals geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om zelf de regie te nemen. Zo bouwen we samen aan zelfstandige communities in de wijk.


DOCK biedt

 • Een aanstelling als coördinator voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging;
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 9  (min. € 3049 max. € 4.495,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur)v oor de aanstellingsuren in deze functie;
 • Een uitdagende, zelfstandige functie en een kans om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Samen met de andere coördinatoren vorm je een team en heb je samen intervisie en teamcoaching.

Geïnteresseerd?

Solliciteer vóór 5 juni via de sollicitatiebutton met je CV en motivatiebrief. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Je ontvangt zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum een terugkoppeling op jouw sollicitatie.

Vragen?

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je bellen met Jacintha Bannenberg via 06-43772277.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar