Skip to content

Coördinator Jongerenwerk in Amsterdam Noord West - 32 uur per week

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland€ 3.226 - € 4.756 per maandDOCK Amsterdam

Functieomschrijving

Ben jij een inspirerende coördinator met een passie voor jongeren? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste coördinator voor ons team in Amsterdam Noord West. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees snel verder en solliciteer als jij het verschil kan maken!


Over DOCK

DOCK is een welzijnsorganisatie die werkt in Rotterdam, Schiedam, Amsterdam, Zaanstad en Utrecht. DOCK staat voor een leefbare en veilige samenleving waar iedereen bij hoort en meedoet. We zijn de betrokken buurtgenoot voor bewoners, de drijvende kracht voor groepen en de aanpakker en expert in de wijk. DOCK zorgt voor een netwerk en verbinding met partners die voor bewoners van waarde zijn: van huisarts tot sportclub, van wijkagent tot woningbouwvereniging en van buurtsupermarkt tot zorgverzekeraar.


DOCK werkt met zelforganiserende teams waarbij de kracht van de professionals het uitgangspunt vormt. Onze innovatieve aanpak verbindt strategie met uitvoering en vergroot de handelingssnelheid van de teams precies daar waar het nodig is: op straat en in de wijk. Onze professionals geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om zelf de regie te nemen. Zo bouwen we samen aan zelfstandige communities in de wijk.


Over de functie

‘We maken jongeren weerbaar, vergroten hun wereld en voorkomen erger’

Als gebiedscoördinator in Amsterdam Noord West geef je op inspirerende wijze aansturing aan een team dat zich met jongerenwerk richt op kinderen/jongeren van 0-23 jaar en hun ouders.

De doelstelling van het jongerenwerk is een optimale sociaal-emotionele ontwikkeling van met name de kwetsbare kinderen/jongeren en hun ouders. We vergroten de weerbaarheid en de wereld van kinderen en jongeren. Met als uiteindelijk doel dat zij volwaardig kunnen meedoen. De jongerencoaches en sociaal werkers werken in gebiedsgerichte samenwerking met opdrachtgever en andere partners, ambulant en vanuit verschillende locaties, waar dagelijks verschillende activiteiten samen met jongens en meiden van 0 tot 23 jaar worden georganiseerd aan de hand van het Amsterdams Jongerenwerk Nieuwe Stijl en het versterken van de Pedagogisch Omgeving.

Als coördinator herken je talenten, mogelijkheden en kansen, zowel bij jongeren, je teamleden als bij netwerkpartners. Je weet teamleden te stimuleren, te coachen en motiveren in het vrolijk en effectief uitvoeren van hun opdracht. Het betreft een tijdelijk coördinator functie van een jaar waar je aansturing geeft aan een team van 10 betaalde medewerkers. Jouw functie heeft een operationeel karakter. Sinds vorige jaar werken wij aan zelforganiserende teams. De functie van de coördinator komt niet te vervallen, maar zal gedurende het jaar i.o.m. het team en middenveld er anders uit komen te zien.

Doel van de functie is het slim coördineren van de realisatie van de jaarlijkse opdracht door het DOCK team Noord West o.b.v. PDCA-cyclus.


Wat ga je doen?

 • Je geeft functioneel en coachend aansturing aan een team van 10 jongerencoaches, met als doel het positieve verschil te maken in de levens van kinderen, jongeren en hun ouders;
 • Je verdeelt samen met het team de productie, monitort de voortgang en stuurt bij waar nodig;
 • Je bent voor DOCK de spin in het netwerk van wijkpartners en geeft vorm aan gebiedsgericht en organisatie-overstijgend samenwerken;
 • Je zorgt voor een integrale samenwerking met de buurtwerkers in het gebied;
 • Je treedt waar nodig op als ‘smeerolie’ in de dagelijkse gang van zaken en draagt bij aan de verbetering van werk- en teamprocessen, inclusief de aansluiting daarvan op de met de opdrachtgever afgesproken prestaties. Kennis van alliantievorming is een pre.
 • Je organiseert vernieuwende initiatieven in aansluiting op wat er leeft in de wijk;
 • Je bent verantwoordelijk voor de juiste en volledige maandregistratie van de activiteiten;
 • Je bent verantwoordelijk i.s.m. de teamcoach, zoals ziekteverzuimbegeleiding, jaargesprekken, verlofplanning en de opvolging van gemaakte afspraken;
 • Je bent verantwoordelijk voor het activiteitenbudget en kasbeheer;
 • Je stelt jaarlijks t.b.v. de subsidieaanvraag met het team het jaarlijkse DOCK activiteitenplan op;
 • Je levert bijdragen aan subsidieaanvragen en verantwoordingen;
 • Je implementeert en borgt DOCK-beleid m.b.t. veiligheid (radicalisering, meldcode HGKM, bedrijfshulpverlening), stages, vrijwilligers en kwaliteit van dienstverlening;
 • Je levert een actieve bijdrage aan Expeditie DOCK en stedelijke ontwikkelopgaven;
 • Je levert een enthousiaste bijdrage aan het stedelijk coördinatorenteam Amsterdam.
 • Je hebt een tijdelijke "hiërarchische" bevoegdheid van 1 jaar en werkt toe naar zelforganisatie.

Vereisten

Wie ben jij?

Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en beschikt over coördinerende/ aansturende capaciteiten om het team en de individuele professionals te inspireren en aan te sturen. Je bent ondernemend, proactief en hebt affiniteit en werkervaring met de doelgroep van zowel meiden als jongens tussen de 0-23 jaar en hun ouders. Als het erop aan komt ben je niet bang om zelf ook de handen uit de mouwen te steken. Als ideale kandidaat ben je ‘streetwise’, kan je jouw communicatie aanpassen aan je gesprekspartner en ben je in staat om het maximale te halen uit je teamleden en de opdracht. Tot slot herken je jezelf in de kernwaarden van DOCK: je bent betrokken, verbindend, enthousiast, betrouwbaar, inspirerend en professioneel.


Wat breng je mee?

 • Je hebt een relevante hbo-opleiding afgerond, bijvoorbeeld SPH, CMV of MWD (Social Work);
 • Je hebt ruime werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je beschikt over coördinerende en aansturende capaciteiten met oog op inclusieve werksfeer;
 • Je bent communicatief sterk en beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift;
 • Je ben ‘straight’ en weet mensen direct en menselijk aan te spreken;
 • Je beschikt over overtuigingskracht en probleemoplossend vermogen;
 • Je bent resultaatgericht met een gestructureerde werkwijze;
 • Je bent flexibel beschikbaarheid (je kunt ook in avonden en weekenden werken);
 • Je bent enthousiast en energiek!


Waar kun jij op rekenen?

 • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 9 (min. €3.226,- en max. €4.756,-) bij een fulltime dienstverband;
 • Een uitdagende, zelfstandige functie in een dynamische omgeving met leuke collega’s;
 • Alle ruimte om jezelf als professional te ontwikkelen binnen onze lerende organisatie;
 • Een tijdelijke aanstelling voor 32 uur per week tot 31 september 2024
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, Thuiswerkvergoeding, een collectieve zorgverzekering, deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn, flexibele werktijden en een mobiele telefoon en laptop voor zakelijk gebruik.


Overtuigd? Solliciteer!

Solliciteer vóór 10 december 2023 via de sollicitatiebutton op de website Sollicitatiebutton werkenbij dock.nl. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Je ontvangt zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum een terugkoppeling op jouw sollicitatie.


Toch eerst nog een vraag?

Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Jona Huppes, accountmanager DOCK A’dam Noord, bereikbaar op 0641441904 of teamcoach Robin Polak 0634881822

of

Apply with Indeed onbeschikbaar