Overslaan naar content

Coach “OP WEG NAAR WERK” – 34 uur - Zaanstad

Op locatie
 • Zaanstad, Noord-Holland, Nederland
€ 3.191 - € 4.547 per maandDOCK Zaanstad

Functieomschrijving

DOCK zoekt:

Coach “OP WEG NAAR WERK” – 34 uur - Zaanstad


Zie jij het als een uitdaging om bewoners te matchen aan een passende ‘vrijwilligers’-ervaringsplek? Vind jij het leuk om bedrijven en organisaties te benaderen om plekken hiervoor beschikbaar te maken? Ben jij iemand die makkelijk contact maakt en organisaties in het werken met participanten kan begeleiden?

Dan zijn wij op zoek naar jou!


Over DOCK

DOCK is een welzijnsorganisatie die werkt in Rotterdam, Schiedam, Amsterdam, Zaanstad en Utrecht. DOCK staat voor een leefbare en veilige samenleving waar iedereen bij hoort en meedoet. We zijn de betrokken buurtgenoot voor bewoners, de drijvende kracht voor groepen en de aanpakker en expert in de wijk. DOCK zorgt voor een netwerk en verbinding met partners die voor bewoners van waarde zijn: van huisarts tot sportclub, van wijkagent tot woningbouwvereniging en van buurtsupermarkt tot zorgverzekeraar.

DOCK werkt met zelforganiserende teams waarbij de kracht van de professionals het uitgangspunt vormt. Onze innovatieve aanpak verbindt strategie met uitvoering en vergroot de handelingssnelheid van de teams precies daar waar het nodig is: op straat en in de wijk. Onze professionals geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om zelf de regie te nemen. Zo bouwen we samen aan zelfstandige communities in de wijk.


Binnen Zaanstad hebben DOCK en Incluzio een opdracht op het SWT in de wijken: Pelderseveld & Hoornseveld, Poelenburg, Rosmolen, Zaandam Zuid en Kogerveld. Dit zijn de wijken van Zaanstad, waar je voor bewoners het grootste verschil kan maken. In Zaanstad betekent een sociaal wijkteam zowel het wijkwerk als het uitvoeren van de WMO, SDV en Participatie Wet. Voor de Participatie Wet begeleiden we bewoners die een grote afstand hebben op de arbeidsmarkt. We merken dat voor veel bewoners de overstap naar betaald werk een grote stap is. Voor sommige bewoners is sociale activering door deel te nemen bij activiteiten al een grote uitdaging, maar er zijn ook bewoners die binnen hun vermogen wel stappen kunnen maken. Een plek om te participeren in hun eigen wijk, dus dicht bij, is voor hen noodzakelijk. Om te zorgen dat wij veel aanbod hebben voor deze laatste groep, zijn wij op zoek naar een jobhunter/jobcoach.


Meer informatie over het Pact vind je op: www.pactzaandamoost.nl

De opdracht betreft een tijdelijke opdracht tot in ieder geval eind 2024 met een uitloop naar 2025.


Wat ga je doen:

Bedrijven, organisaties benaderen voor participatie plekken. We willen een afwisselend aanbod zodat er voor alle talenten plekken zijn.

Meewerken met de activiteit: ‘Op weg naar werk’. 3 keer per week is er een vaste activiteit waar bewoners die moeten participeren, op zoek gaan naar een geschikte vrijwilligers ervaringsplek. Behalve dat zij zoeken naar een geschikte plek, zullen zij daar ook workshops krijgen, kunnen zij werken aan hun CV en worden er excursies georganiseerd bij toekomstige ervaringsplekken. Jij haalt hier de talenten van de participanten op en maakt hen warm voor mogelijke (vrijwilligersplekken) plekken.
Jij zorgt voor:

 • de match van de participant aan een ervaringsplek, samen met de casemanager participatie. Je gaat mee op een kennismakingsgesprek en houdt contact met de begeleider van de organisatie;
 • evaluaties; zorgen deel je met de casemanager. Samen bedenk je indien nodig een (nieuw) plan;
 • begeleiding van de ‘werkgever’, waar nodig;
 • de administratie: je werkt aan de doelen die zijn opgesteld met de bewoner en evalueert deze in het systeem.


DOCK vraagt:

 • Enthousiasme, betrouwbaarheid en geduld;
 • Passie voor de bewoners uit onze wijken;
 • Een goede dosis lef en een creatieve en open houding;
 • Goede netwerk skills;
 • Pre: iemand met ervaring in het vinden van nieuwe participatieplekken;
 • Pre: iemand met ervaring met deze doelgroep;
 • HBO werk- en denkniveau.


DOCK biedt:

 • Beloning conform CAO Sociaal Werk, afhankelijk van werkervaring en diploma, schaal 8 (min € 3.191,-, max € 4.547,- op fulltime basis);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, een collectieve zorgverzekering, deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn, flexibele werktijden, een mobiele telefoon en laptop voor zakelijk gebruik;
 • De vrijheid om je dag zelf in te delen;
 • De mogelijkheid om mee te bouwen aan een ambitieuze organisatie.


Geïnteresseerd?

Solliciteer vóór 25 juni 2024 via de sollicitatiebutton met je CV en motivatiebrief. Je ontvangt zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum een terugkoppeling op jouw sollicitatie.


Vragen?

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en sollicitatieprocedure kun je bellen met Dewy Machielse: d.machielse@swt.zaanstad.nl Tel: 0683077924 of Roxy van Beek: r.beek@swt.zaanstad.nl Tel: 0659910360

of

Apply with Indeed onbeschikbaar