Skip to content

Casemanager Verzuim

RemoteRotterdam, Zuid-Holland, NederlandDOCK Service

Functieomschrijving

DOCK zoekt Casemanager Verzuim

Als casemanager Verzuim bestaat jouw dagelijkse activiteit voornamelijk uit het verhogen van de inzetbaarheid van onze medewerkers. Binnen deze functie neem je vanaf 6 weken verzuim de regie voor het begeleiden van verzuimtrajecten van onze medewerkers van de leidinggevenden over. Je zorgt voor afstemming om gezamenlijk mogelijk te maken dat collega’s zo snel mogelijk weer gezond en vitaal aan de slag kunnen gaan. Dit doe je met empathie, creativiteit en daadkracht. Wil jij hieraan bijdragen? Lees dan snel verder!


Over DOCK

Werken bij DOCK is werk met betekenis. DOCK is een welzijnsorganisatie die werkt in Rotterdam, Schiedam, Amsterdam, Zaanstad, Haarlem en Utrecht. DOCK staat voor een leefbare en veilige samenleving waar iedereen bij hoort en meedoet. We zijn de betrokken buurtgenoot voor bewoners, de drijvende kracht voor groepen en de aanpakker en expert in de wijk. DOCK zorgt voor een netwerk en verbinding met partners die voor bewoners van waarde zijn: van huisarts tot sportclub, van wijkagent tot woningbouwvereniging en van buurtsupermarkt tot zorgverzekeraar.

DOCK werkt met zelforganiserende teams waarbij de kracht van de professionals het uitgangspunt vormt. Onze innovatieve aanpak verbindt strategie met uitvoering en vergroot de handelingssnelheid van de teams precies daar waar het nodig is: op straat en in de wijk. Onze professionals geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om zelf de regie te nemen. Zo bouwen we samen aan zelfstandige communities in de wijk. 

Zoek jij een functie met impact en maatschappelijke relevantie? Dan is deze vacature zeker interessant voor jou!


Hoe ziet de functie er uit?

Binnen deze functie geef je advies aan zowel betrokkene en de teams over de inzetbaarheid, verzuim en re-integratie. Je zorgt ervoor dat het gehele re-integratieproces goed verloopt, dit doe je in samenwerking met: medewerkers, betrokkene in het team, de bedrijfsarts en de HR adviseurs.
Je voert namens de organisatie de regie over het verzuimproces. Je vertaalt adviezen van de bedrijfsarts in concrete plannen voor re-integratie. Verder zorg je ervoor dat alle activiteiten en afspraken vastgelegd worden in ons verzuimmanagementsysteem.

Als Casemanager Verzuim ben je een goede verbinder, organisatiesensitief en samenwerkingsgericht met sterke gespreksvaardigheden. Jij weet als geen ander de wettelijke regels en praktisch toe te passen. Jij bent een cruciale schakel om de inzetbaarheid van onze collega’s te verhogen.

Wat vragen? 

 • Een afgeronde hbo-opleiding, aangevuld met CROV of je beschikt over vergelijkbare kennis;
 • Tenminste 3 jaar ervaring in een HR functie of als casemanager verzuim bij een middelgrote organisatie, verzuimverzekeraar of in de Arbo/re-integratiedienstverlening.
 • Actuele kennis van Wet verbetering Poortwachter, ZW, WIA, en de privacywetgeving (waaronder beleidsregels verzuim). Daarnaast heb je kennis van STECR-, NVAB-richtlijnen, verzekeringsprotocollen, UWV-werkwijzers en richtlijnen.
 • Ervaring en/ of affiniteit met sociaal werk/ welzijn is een pré;
 • Voorwaarde voor indiensttreding is dat een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag aangevraagd en toegekend wordt.

Vereisten

Wat bieden wij?

 • De mogelijkheid om binnen onze mooie welzijnsorganisatie te werken aan de re-integratie en duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers;
 • Een uitdagende, zelfstandige functie in een dynamische omgeving met leuke collega’s;
 • Alle ruimte om jezelf als professional te ontwikkelen;
 • Een aanstelling voor 1 fte per week;
 • Een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met de intentie tot verlenging;
 • Afhankelijk van relevante diploma’s en werkervaring een passend salaris conform CAO Sociaal Werk, schaal 8 (max. € 4.040,--) bij een fulltime dienstverband van 36 uur;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, korting op je zorgverzekering, deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn, flexibele werktijden en een mobiele telefoon en laptop voor zakelijk gebruik.


Overtuigd? Solliciteer!

Solliciteer vóór 1 maart 2023 via de sollicitatiebutton op de website www.werkenbijdock.nl. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Eerste ronde gesprek wordt gehouden op 1 of 2 maart. Je ontvangt zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum een terugkoppeling op jouw sollicitatie. 

Toch eerst nog een vraag?

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Martien Miedema (casemanager verzuim) via telefoonnummer 06- 59930172.