Skip to content

Buurtbeheerder

Nederland, Utrecht, AmsterdamDOCK Amsterdam

Functieomschrijving

DOCK zoekt:

Buurtbeheerder (32 uur) voor Amsterdam Centrum West
Ben jij een enthousiaste buurtbewoner die sociaal en dienstverlenend ingesteld is, heb je hart voor de buurt en bezoekers (jong en oud) van de speeltuinen in de buurt en werk je graag samen met actieve buurtverenigingen en met de buurtwerkers van DOCK? Lees dan snel verder.

Klinkt goed! Hoe ziet de functie en opdracht er verder uit?

Als buurt-/speeltuinbeheerder draag je bij aan het bevorderen van de leefbaarheid en de sociale cohesie in de buurt. Vanuit de Noorderspeeltuin ben jij de oren en ogen van de buurt en signaleer je kansen en uitdagingen. Je stemt dit af met de betrokken buurtwerkers. Je bent verantwoordelijk voor de openstelling van de Noorderspeeltuin . Je zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt in de speeltuin en dat het een leuke en fijne plek is. Je helpt kinderen om samen te spelen in de speeltuin en ondersteunt en verbind daar waar nodig. Je werkt hierbij samen met de betrokken buurtwerkers en de speeltuinvereniging. Ook organiseer je leuke activiteiten voor en door de buurt.

Wat ga je doen?

 • Je zorgt er samen met buurtwerkers, actieve buurtbewoners en vrijwilligers voor dat de speeltuin minimaal 6 dagen in de week open is en een fijne plek is waar kinderen uit de buurt samen spelen;
 • Het is belangrijk dat je beschikbaar bent verdeeld over de hele week;
 • Samen met de betrokken buurtwerkers ondersteun je ouders en vrijwilligers bij het organiseren en uitvoeren van de activiteiten;
 • Je signaleert en legt verbindingen tussen bewoners, speeltuin bezoekers, organisaties (samenwerkingspartners) en het buurtwerk;
 • Je werkt aan het vreedzaam samen spelen in de speeltuin;
 • Je stimuleert kinderen en ouders om zelf en samen zorg te dragen voor de speeltuin en activiteiten;
 • Je draagt zorg voor het speelmateriaal in de speeltuin, je signaleert en geeft mankementen en of onderhoudsverzoeken door aan de daarvoor bestemde instanties.

Vereisten

Wat breng jij mee?

Het betreft hier een buurtbaan voor een buurtbewoner die langdurig in een uitkeringssituatie zit en/of afstand tot de arbeidsmarkt heeft en zich middels deze functie wil ontwikkelen. Je hebt (V)MBO werk- en denkniveau. Je bent communicatief vaardig en beschikt over een netwerk in de buurt of bent niet bang deze op te bouwen. Je bent enthousiast en draagt graag een voorbeeldfunctie in de buurt uit. En je bent bereid om de nodige scholing te volgen i.h.k.v. verdere ontwikkeling.

 • Je beschikt over EHBO/ BHV diploma of bent bereid deze te halen;
 • Een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag is een vereiste voor deze functie.

Wat bieden wij?

 • Een leuke functie in je eigen buurt;
 • Alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Het betreft hier 24 uur werk en 8 uur ontwikkeling d.m.v. scholing, coaching, begeleiding etc.;
 • Salaris CAO Sociaal Werk, schaal 4 (min. €2.059,- en max. €2832,- o.b.v. 36 uur)

Over DOCK

DOCK is een kleurrijke en snel groeiende welzijnsorganisatie werkzaam in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Zaanstad, Aalsmeer, Utrecht, Schiedam en Hellevoetsluis. We zijn onder andere actief op het gebied van jeugdwerk, jongerenwerk, maatschappelijke participatie, maatschappelijk werk en ouderenwerk. Dat doen we door de inzet van professionals in de wijk en met de hulp van vrijwilligers, partners en betrokken bewoners. Samen organiseren we activiteiten die het leven leuker, gemakkelijker en mooier maken. Van hulptrajecten, beweegactiviteiten, taalaanbod tot cursussen en trainingen. We zijn actief op straat, in Huizen van de Wijk en op andere plekken waar mensen samen komen.

Geïnteresseerd?

Solliciteer vóór 9 juni 2022 via de sollicitatiebutton of via averburg@dock.nl. De sollicitatieprocedure bestaat uit een gespreksronde, evt. een meeloopmiddag en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Je ontvangt zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum een terugkoppeling op jouw sollicitatie.

Toch eerst nog een vraag? 

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Arlinie Verburg 06-28742869 of averburg@dock.nl