Skip to content

Stages bij DOCK

HBO Stagiair Buurtwerker de Boomspijker

 

Wil jij jouw talent ontwikkelen en ben jij op zoek naar een stageplaats? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zijn op zoek naar een stagiair die het team in Amsterdam Centrum komt versterken.

Huis van de buurt de Boomsspijker ligt in de Nieuwmarktbuurt in het Centrum van Amsterdam.

De buurt kent een rijke en activistische geschiedenis, er wonen nog steeds veel kunstenaars, filmmakers en andere creatievelingen. We werken zowel met daadkrachtige bewoners, als met mensen die bepaalde hulp of meer betekenisgeving in hun leven zoeken. Ons buurtwerk vindt zowel binnenshuis als buitenshuis plaats. De Boomsspijker heeft bijvoorbeeld een sportzaal, bioscoopzaal en atelier. Buiten de deur gaan we met een koffiekar de buurt in, zijn we medeorganisator van buurtevenementen, zoals het jaarlijkse buurtfestival, houden we actief contact met partners in de wijk en leggen we zoveel mogelijk betekenisvolleverbindingen tussen al het moois dat er in onze buurt gebeurt.

 Wie zoeken wij?

Wij hebben voorkeur voor een student HBO Social Work, derde of vierde jaars. Als stagiair buurtwerker krijg je energie van de meest uiteenlopende mensen; zoekende jongeren, eenzame ouderen, bewoners met de ambitie om samen te werken aan de buurt, een erg diverse doelgroep.

Je vindt bijvoorbeeld het culturele leven in het Stadshart interessant en dingen die in deze buurt spelen; eenzaamheid, vergrijzing, toerisme, groen, creativiteit en nog veel meer. Je kan hier floreren als je breed georiënteerd bent, graag in vrijheid werkt, zelf dingen onderneemt en een pro actieve houding hebt. Kansen kunnen en willen zien om bijvoorbeeld een verbinding te maken tussen een bewoner en een activiteit; echt vanuit presentie, het contact en de context te werk gaan en uitdaging zien om bewoners bekend te laten maken met de Boomsspijker.

Het is voor ons een pre als je zelf ziet waar werk en mogelijkheden liggen en hier ook de uitdaging in ziet. Hierin is een lerende houding belangrijk; snappen dat iedere situatie en iedere ervaring een potentieel leermoment is. Jouw basishouding is niet “ik kan en weet alles al” maar er valt vooral nog heel veel te leren onafhankelijk van hoeveel of hoe weinig ervaring je ook hebt.

Samen maken we kleine stapjes om van jou en van ons betere en completere professionals te maken. In dienst van de buurt, de bewoners en de samenleving.

Wat bieden wij?

Een aantrekkelijke leerplek met veel ruimte voor jouw persoonlijke groei;

  • Een stageplek waar jij doelgericht je competenties gaat ontwikkelen en werkt aan jouw leerdoelen. En waar jij jouw ideeën en initiatieven kunt ontwikkelen en uitvoeren;

  • Een goed inwerkprogramma;

  • Uitstekende begeleiding;

  • Enthousiaste collega’s;

  • Een fijne werkplek;

  • Een stageplaats voor de periode van 6 tot 10 maanden

  • Een stagevergoeding van € 220,- per maand (op basis van 36 uur per week).

  • Mogelijkheid tot indiensttreding Kortom een uitdagende stageplaats waarbij jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat!

Overtuigd. Dat dit jouw ideale stageplaats is? Solliciteer dan snel!

Solliciteer bij Daan Burger: dburger@dock.nl Voor vragen kun je ook met Daan bellen: 06 599 36 891.

 

H