Skip to content

Vrijwilligersvacature Gangmaker in jouw Lief en Leedstraat

Wil jij voor meer contact in je straat zorgen? Vind jij het leuk om op straatgenoten af te stappen, een gesprekje aan te gaan en te horen wat er speelt in het leven van je buren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Taakomschrijving

Een fijne buurt begint bij het contact met je buren. Mogelijk is er al wat sociaal contact in jouw straat of nog helemaal niet en kan jij hiervoor zorgen: wordt dan gangmaker voor Lief & Leedstraten Haarlem! Een gangmaker krijgt van DOCK Haarlem (stadsdelen Noord, Oost en Schalkwijk) of Haarlem Effect (stadsdelen Zuidwest en centrum) een potje met geld (maximaal €150,-) om kleine presentjes voor buurtbewoners te kopen op Lief & Leedmomenten zoals het behalen van een diploma, de geboorte van een baby of iemand die naar het ziekenhuis gaat. Denk daarbij aan een bloemetje, chocola of knutselspullen om met de kinderen uit de straat gezamenlijk een kaartje voor een buur te maken. Je steekt er zelf zo veel tijd in als je wil.

Het leukste en fijnste is om dit te doen met een andere straatgenoot (een tweede gangmaker), zodat je taken kunt verdelen en als de een niet kan de ander het kan voortzetten. Momenteel hebben we al 30 Lief & Leestraten verdeeld over Haarlem.

Wat voor kennis en vaardigheden zijn nodig?

  • Een sociale persoonlijkheid die open staat voor alle soorten mensen en graag contact legt

  • Goed bereikbaar zijn voor contact vanuit DOCK Haarlem en Haarlem Effect

  • Overzichtelijk en verantwoordelijk met geld om kunnen gaan

  • Je deelt zelf je tijd in wanneer je hiermee bezig wil zijn

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een netwerk aan gangmakers over geheel Haarlem met bijeenkomsten die je vrijwillig kan bijwonen en een whatsappgroep waarin je vragen kan stellen

  • Een glimlach van je buur als je een presentje brengt

  • Meer positief sociaal contact in de straat

  • Begeleiding, tips en adviezen vanuit DOCK Haarlem en Haarlem Effect

Contact

Lijkt dit je leuk en wil je meteen gangmaker worden of heb je nog vragen? Neem contact op met projectcoördinator Marieke Groenendijk via telefoonnummer 06 59 96 98 52 of e-mailadres liefenleed.haarlem@dock.nl. Kijk voor meer informatie en een indruk ook op: https://www.dock.nl/aanbod/lief-en-leedstraten/ en bekijk deze video: www.instagram.com/liefenleedstratenhaarlem en bekijk deze video: https://youtu.be/Zgsf2z4G35U.